Connect with us

Cel mai tânăr membru al lotului României a câștigat Balcaniada de Fizică

Ștefan și Ștefan

De Bine

Cel mai tânăr membru al lotului României a câștigat Balcaniada de Fizică

Cel mai tânăr membru al lotului României a câștigat Balcaniada de Fizică

În România se nasc în continuare copii dotați cu o inteligență uluitoare. Unul dintre ei este Ştefan Ionel Dumitrescu, acum elev în clasa a IX-a la Colegiul „Ioan Meşotă” din Braşov. Ce a făcut Ștefan ca să îl trecem în galeria geniilor? Dar ce nu a făcut!

Presa a aflat de el abia anul trecut, când, în clasa a VIII-a fiind, a fost „convocat” în lotul României pentru Balcaniada de fizică, din care fac parte, de obicei, numai elevii din clasa a IX-a și a X-a.

Pentru cine nu îl cunoștea foarte bine, faptul că a câștigat concursul a reprezentat o surpriză uriașă.

Pentru cine îl cunoștea vestea a venit doar ca o confirmare a capacităților olimpicului „de aur”, atestate până atunci prin:

rezultate remarcabile la Olimpiadele de Matematică (locul 1), Lingvistică (locul 1) și Biologie;
– premiul I la Concursul Naţional Science On, unde a participat pentru clasa a X-a, el fiind clasa a VIII-a;
– lucrările științifice pe care deja le publică în reviste și pe site-ul personal, enciclopul.ro, pe care abordează domenii precum: matematică, ştiinţe naturale, discipline umaniste.

Mie îmi plac, în general, toate ştiinţele, de aceea şi am un site, unde îmi public materiale din toate domeniile: şi matematică, ştiinţe naturale, dar şi discipline umaniste. Din când în când mă mai ocup şi cu scrisul, citesc foarte mult şi public recenzii„, a spus Ștefan, pentru adevarul.ro.

Pentru aceeași sursă a apărut și declarația profesorului Dorin Frâncu, directorul Colegiului „Ioan Meșotă”: „Am predat la ei la clasă încă de când erau într-a V-a. El este pasionat de orice materie pe care o face la clasă şi nu numai„.

„Men sana in corpore sano” este un principiu care a rezistat peste timp, încă de pe vremea Imperiului Roman. Campionul la învățătură face înot și schiază de fiecare dată când are ocazia.

Ce să îi urăm acestui copil-minune, în afară de a fi sănătos și de a continua pe acest drum? Suntem mândri de tine, Ștefan!

Un alt tânăr cu rezultate remarcabile este David Turturean – fost elev la Colegiul Național Ștefan cel Mare din Suceava. Astăzi, student la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge – Statele Unite ale Americii.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top