Connect with us

„Schimbarea ești tu”, cum să ne împlinim visurile

De Bine

„Schimbarea ești tu”, cum să ne împlinim visurile

„Schimbarea ești tu”, cum să ne împlinim visurile

Schimbarea ești tu – Avram Iancu.
Lansarea cărții primului român care a traversat apele reci ale Canalului Mânecii

ZiRomânia = ZiAvramIancu. Joi, 11 iulie, la Biblioteca Municipală din Petroșani, a avut loc un eveniment pe care îl așteptam cu sufletul la gură: sportivul de anduranță Avram Iancu, românul care ne-a demonstrat că nimic nu este imposibil, și-a lansat cartea „Schimbarea ești tu!”.

schimbarea ești tu

Avram, lansare Schimbarea ești tu, Petroșani

Povestea încercărilor și realizărilor supraomenești, restrânsă în 256 de pagini cu ilustrații grăitoare, are un profund efect motivațional.

Este o carte care descrie o călătorie fizică, extremă, de la punctul A la punctul B, dar, în același timp, este vorba și despre o călătorie spirituală, tranformațională, care dovedește că orice este posibil”, a spus bărbatul nominalizat, în 2017, la titlul „Man of the Year” la înotul mondial în apele deschise.

Care este stilul de a scrie al lui Avram Iancu. Te invităm să-l descoperi citind cartea. Cu siguranță merită să o cumpărați.

Este unul dintre românii care au cu adevărat ceva de spus.

Avram lansare Schimbarea ești tu - cu Ioan Danciu, "îngerul păzitor al fluierașului"

Avram cu Ioan Danciu, „îngerul păzitor al fluierașului”

Până o vei avea, iată un scurt fragment din capitolul dedicat traversării Canalului Mânecii:

Mă antrenez două săptămâni foarte serios, aproape zilnic, câte două antrenamente „între ziduri”. Mă antrenez, mănânc, dorm, sper, visez, mă mobilizez. Sunt în locul chinului liber consimțit. Simt frigul până în măduva oaselor. Este tributul ce trebuie să-l plătesc pentru a patra oară. Trăiesc un déjà vu chinuitor. Animat de tot ceea ce este frumos, repet mereu: trebuie să treci DINCOLO, în partea cealaltă, acolo este cununa acestui sacrificiu prelungit”.

„Mă antrenez”, „sper”, „visez”, „mă mobilizez”… „TREBUIE”!
Sunt cuvinte de repetat până la obsesie dacă dorim ca visurile noastre să devină realitate.

Aceasta este învățătura lui Avram Iancu pentru noi. Să recapitulăm performanțele campionului din Hunedoara:


✋ Prea multe vești negative te înconjoară și vrei să simți pulsul poveștilor pozitive, să te inspiri din frumusețea, probabil, neștiută a României?

👉 Vezi ce postăm pe canalul nostru Vești din România bună și lasă-te purtat într-o călătorie unde tradițiile și destinațiile de vis reînvie speranța și bucuria în sufletul tău.

Cum te abonezi:
Accesezi linkul veștilor :).
Apoi butonul "afișați canalul" (dacă ești pe telefon) sau "Folosiți Whatsapp Web" (dacă ești pe laptop).

Click pe "urmăriți", din dreapta sus, și te-ai abonat.

☝️ Ca să primești notificările, clopoțelul trebuie activat 🔕 👉 🔔

  • este primul român care a traversat apele reci ca gheața ale Canalului Mânecii, înotând fără întrerupere 12 h şi 25 de minute, aproximativ 40 de kilometri.
  • este primul român care a traversat Lacul Snagov, fără costum de protecție, în 7 h 54 minute.
  • este primul român care a dus la bun sfârșit un maraton acvatic pe Dunăre, în lungime de 45 de kilometri, între Gropeni-Brăila Galați.
  • a parcurs întregul curs al Dunării, de la izvoare la vărsare, 2860 km, în premieră mondială fără costum de neopren, în 89 de zile
  • a înotat în Marea Neagră de la Sulina la Istanbul, fără costum de neopren, în 60 de zile. În perioada 2 septembrie 2018-31 octombrie 2018.
  • a terminat pe locul 3 în cursa de 617 kilometri „6633 Arctic Ultra”, desfășurată în ţinuturile îngheţate de la Cercul Polar de Nord.

Schimbarea ești tu – extrase

Se impune o nouă ședință

Mă întâlnesc cu pilotul. La întrebarea când „mă înoată” îmi răspunde: „Eu pot să-ți iau banii și să te înot mâine dacă vrei”. Nu vreau, pentru că a doua zi era anunțată o furtună. Nu mai pot rămâne în Dover pentru încă 2-3 săptămâni.
Angajamentele din țară mă obligă și pe mine să mă întorc. Pilotul se gândește și găsește o soluție: „Du-te liniștit. Urmăresc când urmează vreo 4 zile consecutive de vreme bună. Te sun și te chem. Tu vii de urgență și traversăm”. Zis și făcut, urmează planul B, cum l-am numit eu.

Așteptarea din țară

Reîncep serviciul. Intru din nou în iureșul cotidian. Timpul pentru antrenament este foarte redus. Gândurile mele sunt doar acolo, la țărmul englezesc.
Nu pot să fac antrenamentele lungi, de volum, pe care mi le-aș fi dorit. Cu fiecare zi petrecută în România, forma mea fizică se depreciază. Așteptarea este chinuitoare.

Convocarea de urgență

În 26 august, primesc telefonul magic, cu invitația de a mă prezenta de urgență la datorie. Urmează 4 zile de vreme bună. Găsirea biletelor de avion, de pe o zi pe alta, este și ea o adevărată provocare. Găsesc bilete, dar foarte scumpe, și cu două escale prin Germania.
Împreună cu mine, în acest regim de urgență, se mobilizează doar soția, care mă urmează până la capătul poveștii. Marele merit al acestei operațiuni de rezolvare a zborului de urgență, îi revine lui Cătălin Vrânceanu, căruia-i mulțumesc. După o călătorie lungă și obositoare, după o zi de odihnă și reculegere, urmează…

Adu-ți aminte întotdeauna: „Schimbarea ești tu”

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate reușitele și sponsorilor care au făcut posibilă tipărirea unui tiraj impresionant.
Cred cu tărie în viitorul acestei națiuni.
Dumnezeu să binecuvânteze România!

Avram Iancu, Petroșani, 11 iulie 2019


Chiar suntem puternici, iar oameni precum Avram Iancu ne ajută să ne dăm seama de acest lucru și să acționăm în consecință.
Un scurt CV al lui Avram îl găsești pe site-ul oficial.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top