Connect with us

Sabina Baltag (17 ani) este triplă campioană europeană la haltere

sabina - buenos aires

De Bine

Sabina Baltag (17 ani) este triplă campioană europeană la haltere

Foto: romaniajournal.ro

Sabina Baltag (17 ani) este triplă campioană europeană la haltere

Sabina Baltag din Hlipiceni (Botoșani) este triplă campioană europeană la haltere și medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires

La JO de tineret, Sabina a fost cea mai bună sportivă la categoria 53 de kilograme. A ridicat un total de 177 de kilograme!

Așa cum a scris botosaneanul.ro, în numai trei ani a câştigat aproape toate competițiile la care a participat, printre care și trei campionate europene.

Viața la țară, cel mai bun antrenament pentru Sabina Baltag

Sabina provine dintr-o familie de oameni obişnuiţi cu viața grea de la țară. Până să termine școala gimnazială din Hlipiceni, nici nu era pasionată de sport, dar se antrena pentru viitoarea carieră sportivă fără să își dea seama, muncind în gospodărie alături de părinți.

sabina baltag - hlipiceni

Foto: botosaneanul.ro

Viața i s-a schimbat atunci când la școală a venit un căutător de talente al secției haltere de la Clubul Sportiv Botoșani, care a remarcat-o și a chemat-o la club.

„Eram în timpul orelor. A venit la selecţie şi a vrut să ia copii la haltere. De la ţară. M-a văzut pe mine şi a zis că o să fac o treabă bună, să vin la Botoşani şi să dau o probă. Şi am rămas la haltere. Nu ştiam mare lucru despre acest sport şi nu pot explica de ce am luat această decizie. Pur şi simplu aşa am simţit”,

și-a amintit Sabina pentru sursa citată. Se întâmpla în urmă cu trei ani.

Fata a trebuit să plece de acasă pentru a merge la Liceul cu Program Sportiv din Botoșani, cazată fiind la Clubul Sportiv.

„Nu am vrut să o las, pentru că e un sport de băieți, dar ea a vrut și când Sabina își pune ceva în cap trebuie să se întâmple. Este ambițioasă”,

a spus mama.

Când își pune ceva în cap, trebuie să se întâmple„… să reținem ideea. Apoi aceaste cuvinte ale campioanei europene și olimpice: „Dorinţa mea era să ajung pe podium şi nu-mi păsa de cât de greu este„.
Odată cu bătăturile care se înmulţeau în palme, de la ridicat greutăţi din ce în ce mai mari, au început însă să vină şi rezutatele.

Primul titlu european, în 2016

În numai trei ani de când practică acest sport a reuşit numeroase performanţe uluitoare.

Primul titlu de campioană europeană a venit în 2016, în Polonia. Practica haltere de aproape doi ani.

În 2017, Sabina Baltag a repetat performanţa la Campionatele Europene U17, din Kosovo.

În 2018, a venit şi al treilea titlu de campioană europeană, tot la categoria U 17.

La Campionatele Mondiale din Bangkok a reuşit să se califice cu rezultatul obţinut, locul 5 mondial la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Buenos Aires.

Restul poveștii îl știți. Când îți pui ceva în cap, nu trebuie să te oprească nimic, nu trebuie să îți peste cât de greu este să realizezi ce ți-ai propus. O lecție de aur de la adolescentă de aur.

Prezentarea sportivei pe site-ul Comitetului Olimpic Român.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top