Connect with us

ZiRomânia

Sabina Baltag (17 ani) este triplă campioană europeană la haltere

sabina - buenos aires

ZiSport

Sabina Baltag (17 ani) este triplă campioană europeană la haltere

Foto: romaniajournal.ro

Sabina Baltag (17 ani) este triplă campioană europeană la haltere

Sabina Baltag din Hlipiceni (Botoșani) este triplă campioană europeană la haltere și medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires

La JO de tineret, Sabina a fost cea mai bună sportivă la categoria 53 de kilograme. A ridicat un total de 177 de kilograme!

Așa cum a scris botosaneanul.ro, în numai trei ani a câştigat aproape toate competițiile la care a participat, printre care și trei campionate europene.

Viața la țară, cel mai bun antrenament pentru Sabina Baltag

Sabina provine dintr-o familie de oameni obişnuiţi cu viața grea de la țară. Până să termine școala gimnazială din Hlipiceni, nici nu era pasionată de sport, dar se antrena pentru viitoarea carieră sportivă fără să își dea seama, muncind în gospodărie alături de părinți.

sabina baltag - hlipiceni

Foto: botosaneanul.ro

Viața i s-a schimbat atunci când la școală a venit un căutător de talente al secției haltere de la Clubul Sportiv Botoșani, care a remarcat-o și a chemat-o la club.

„Eram în timpul orelor. A venit la selecţie şi a vrut să ia copii la haltere. De la ţară. M-a văzut pe mine şi a zis că o să fac o treabă bună, să vin la Botoşani şi să dau o probă. Şi am rămas la haltere. Nu ştiam mare lucru despre acest sport şi nu pot explica de ce am luat această decizie. Pur şi simplu aşa am simţit”,

și-a amintit Sabina pentru sursa citată. Se întâmpla în urmă cu trei ani.

Fata a trebuit să plece de acasă pentru a merge la Liceul cu Program Sportiv din Botoșani, cazată fiind la Clubul Sportiv.

„Nu am vrut să o las, pentru că e un sport de băieți, dar ea a vrut și când Sabina își pune ceva în cap trebuie să se întâmple. Este ambițioasă”,

a spus mama.

înapoi1 din 2

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții ZiRomânia, iată câteva idei:
- contribuie la dezvoltarea pozitivului românesc, de aici;
- intră în Comunitate de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea ZiRomania.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Lasă un comentariu util :)

Versiune Beta

Pentru moment, suntem in versiunea beta.
Vezi ce înseamnă asta

Contribuie Și Tu!

Trimite un link, o poză, un material despre România, de aici!

Cele mai noi

Trimite un gând românesc

TOP 5 – Cele mai citite

ZiRomania
To Top