Connect with us

ZiRomânia

Românii, generatori de energie pentru marile provocări

Românii, generatori de energie pentru marile provocări

ZiGeniali

Românii, generatori de energie pentru marile provocări

Românii, generatori de energie pentru marile provocări

Supraomul Avram Iancu (și nu exagerăm deloc atunci când folosim acest termen) a făcut onoare încă o dată României terminând pe locul 3 cel mai dur maraton din lume, „6633 Arctic Ultra”

Avram Iancu a pornit pe 7 martie în cursa de 617 kilometri prin „iadul alb”, „6633 Arctic Ultra”, de la Eagle Plains (Yukon) până la Tuktoyaktuk, pe banchiza de la Oceanul Arctic, o cursă cu primejdii la tot pasul, dusă sub presiunea unei temperaturi de sub -30 de grade Celsius.

Românii, generatori de energie pentru marile provocări ARCTIC
De altfel, unul dintre concurenți, francezul Didier da Costa, nu a rezistat și și-a incendiat sania pentru a nu îngheța!

De profesie bibliotecar, polisportivul din Petroșani are deviza „un drum început trebuie dus până la capăt”, așa că a strâns din dinți și a trecut linia de sosire ieșind câștigător într-o nouă provocare la care, cei mai mulți dintre noi, nici cu gândul nu gândim.

Astfel, steagul României a fluturat la capătul pământului și a umplut de bucurie inimile celor care i-au urmărit traseul lui Avram Iancu, generându-i un surplus de energie în această încercare infernală.

„Dumnezeu să binecuvânteze România!”

Am primit sute, mii de mesaje de la români. Totalitatea acestor mesaje îmi dă energia care mă ajută să duc la capăt provocările. Asta dă valoarea oricărei aventuri, faptul că ai tăi compatrioți rezonează cu încercarea ta. Atunci când am parcurs acea imensitate albă, nu m-am simțit niciodată singur, pentru că știam că românii sunt alături de mine”, a spus Avram Iancu, într-un interviu acordat site-ului SPORTescu.ro.

După mesajele de încurajare, au urmat mesajele de felicitare, pe Facebook, pe telefon, prin viu grai: „Putem fi mândri că ați dus tricolorul până la capătul lumii, în sensul adevărat al cuvântului!! Asemenea oameni merită tot respectul”.

Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin, încurăjari și felicitări. Doar împreună suntem puternici. Reușita se datorează vouă și îngăduinței divine. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a fost răspunsul unui om pe cât de puternic fizic și psihic, pe atât de modest.

înapoi1 din 2

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții ZiRomânia, iată câteva idei:
- contribuie la dezvoltarea pozitivului românesc, de aici;
- intră în Comunitate de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea ZiRomania.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Lasă un comentariu util :)

Versiune Beta

Pentru moment, suntem in versiunea beta.
Vezi ce înseamnă asta

Contribuie Și Tu!

Trimite un link, o poză, un material despre România, de aici!

Cele mai noi

Trimite un gând românesc

TOP 5 – Cele mai citite

ZiRomania
To Top