Connect with us

Românii, generatori de energie pentru marile provocări

De Bine

Românii, generatori de energie pentru marile provocări

Românii, generatori de energie pentru marile provocări

Supraomul Avram Iancu (și nu exagerăm deloc atunci când folosim acest termen) a făcut onoare încă o dată României terminând pe locul 3 cel mai dur maraton din lume, „6633 Arctic Ultra”

Avram Iancu a pornit pe 7 martie în cursa de 617 kilometri prin „iadul alb”, „6633 Arctic Ultra”, de la Eagle Plains (Yukon) până la Tuktoyaktuk, pe banchiza de la Oceanul Arctic, o cursă cu primejdii la tot pasul, dusă sub presiunea unei temperaturi de sub -30 de grade Celsius.

Românii, generatori de energie pentru marile provocări ARCTIC
De altfel, unul dintre concurenți, francezul Didier da Costa, nu a rezistat și și-a incendiat sania pentru a nu îngheța!

De profesie bibliotecar, polisportivul din Petroșani are deviza „un drum început trebuie dus până la capăt”, așa că a strâns din dinți și a trecut linia de sosire ieșind câștigător într-o nouă provocare la care, cei mai mulți dintre noi, nici cu gândul nu gândim.

Astfel, steagul României a fluturat la capătul pământului și a umplut de bucurie inimile celor care i-au urmărit traseul lui Avram Iancu, generându-i un surplus de energie în această încercare infernală.

„Dumnezeu să binecuvânteze România!”

Am primit sute, mii de mesaje de la români. Totalitatea acestor mesaje îmi dă energia care mă ajută să duc la capăt provocările. Asta dă valoarea oricărei aventuri, faptul că ai tăi compatrioți rezonează cu încercarea ta. Atunci când am parcurs acea imensitate albă, nu m-am simțit niciodată singur, pentru că știam că românii sunt alături de mine”, a spus Avram Iancu, într-un interviu acordat site-ului SPORTescu.ro.

După mesajele de încurajare, au urmat mesajele de felicitare, pe Facebook, pe telefon, prin viu grai: „Putem fi mândri că ați dus tricolorul până la capătul lumii, în sensul adevărat al cuvântului!! Asemenea oameni merită tot respectul”.


✋ Prea multe vești negative te înconjoară și vrei să simți pulsul poveștilor pozitive, să te inspiri din frumusețea, probabil, neștiută a României?

👉 Vezi ce postăm pe canalul nostru Vești din România bună și lasă-te purtat într-o călătorie unde tradițiile și destinațiile de vis reînvie speranța și bucuria în sufletul tău.

Cum te abonezi:
Accesezi linkul veștilor :).
Apoi butonul "afișați canalul" (dacă ești pe telefon) sau "Folosiți Whatsapp Web" (dacă ești pe laptop).

Click pe "urmăriți", din dreapta sus, și te-ai abonat.

☝️ Ca să primești notificările, clopoțelul trebuie activat 🔕 👉 🔔

Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin, încurăjari și felicitări. Doar împreună suntem puternici. Reușita se datorează vouă și îngăduinței divine. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a fost răspunsul unui om pe cât de puternic fizic și psihic, pe atât de modest.

Românii, generatori de energie pentru marile provocări ARC

Inukshuk, trofeul meu, este simbolul altruismului, echilibrului și cooperării„. Inuiții foloseau aceste pietre așezate în formă umană pentru a marca drumurile în pustietatea Arctică.

Urmăriți aici finalul cursei 6633 Arctic Ultra – sosirea lui Avram, într-un scurt montaj produs de

Atelier Media:

 

 

În cazul puțin probabil în care nu știți, Avram Iancu a traversat înot Canalul Mânecii în august 2016, iar în vara anului 2017 a înotat întreg cursul Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri.

În toamna anului trecut, Avram Iancu a înotat 680 de kilometri în Marea Neagră, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, distanța fiind parcursă în 60 de zile.

Cât de curând, Avram va publica o carte în care povestește călătoria de la punctul A la B, o călătorie fizică, dar mai ales spirituală. O așteptăm cu drag și îi dorim mult succes în următoarele proiecte.

Vezi și Țepești, nume de legendă.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top