România Pozitivă de octombrie '20. Știrile care dau energie
Connect with us

România Pozitivă de octombrie ’20. Știrile care dau energie

România Pozitivă de octombrie '20

Fain

România Pozitivă de octombrie ’20. Știrile care dau energie

România Pozitivă de octombrie ’20. Știrile care dau energie

Pentru octombrie am adunat câteva știri din România Pozitivă pe care le-am încadrat în următoarele categorii: sport, afaceri, mediu, cultura, tineri de viitor, actualitate.

1. Mediu

La Rășnov, compania M&M Product produce, pentru prima dată în România, folie alimentară din trestie-de-zahăr.

M&M Product, companie românească, produce în premieră pe piața din România, folia termo ecosustenabilă din polietilenă verde. Materia primă este trestia-de-zahăr – sursă biologică, regenererabilă care, prin însăși cultivarea ei, produce oxigen și reduce Dioxidul de Carbon din atmosferă. (sursa: greennews.ro, 8 octombrie)

2. Sport

La Campionatul European de canotaj de la Poznan (Polonia), România a cucerit patru medalii de aur, una de argint și una de bronz. (sursa: aimx.ro, 11 octombrie)

3. Cultura

Documentarul „colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, este propunerea României pentru o nominalizare la premiile Oscar 2021, secţiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional”, anterior numită “Cel mai bun film străin”. (sursa: News.ro, 15 octombrie)

4. Sport

Revista franceză France Football l-a nominalizat pe Gheorghe Hagi în alcătuirea unei echipe ideale din toate timpurile, alături de Maradona, Messi, Pele, Cristiano Ronaldo. (sursa: agerpres.ro, 19 octombrie)

Gheorghe Hagi

foto: footballmakeshistory.eu

5. Afaceri

Startup-ul românesc Soleadify, un motor de căutare pentru companii, folosit de echipe de marketing și vânzări pentru a-și găsi clienți şi care foloseşte tehnologia machine learning pentru a crea bazele de date, primeşte finanţare de 1,5 milioane dolari. (sursa: startupcafe.ro, 21 octombrie)

România:  Cheia succesului românesc de la Ciugud

6. Tineri de Viitor

Zece elevi au reprezentat cu succes România la Concursul Electronic Internațional de Astronomie și Astrofizică (GeCAA). Toți au fost premiați, elevii obținând trei medalii de Aur, patru de argint, un bronz și două mențiuni de onoare. (sursa: ziromania.ro, 23 octombrie)

7. Afaceri

Cercetătorii de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au fabricat săpun din ulei folosit.

Cu proiectul DanubEcoSoap o echipă de la Facultatea de Științe și Mediu din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, din Galați, a luat locul I la concursul de idei de afaceri Danube Growth Initiative.

Vorbim despre un săpun obținut din ulei alimentar rezidual, foarte puțin valorificat în România. (sursa: cotidianul.ro, 26 octombrie)

8. Actualitate

Prima femeie, din Europa, care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al NATO este Simona Maierean. Simona este locotenent-comandor și are 33 de ani. (sursa: gds.ro, 28 octombrie)

9. Sport

Mariana Bitang şi Octavian Bellu au fost declaraţi de Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) cel mai de succes cuplu de antrenori din lume.

foto: Hotnews.ro

De numele lor se leagă cele mai mari succese ale gimnasticii româneşti: două titluri olimpice consecutive la echipe, cinci titluri mondiale consecutive la echipe, sute de medalii olimpice, mondiale şi europene cu generaţii diferite de gimnaste. (sursa: hotnews.ro, 28 octombrie)

România:  Trei Legende Ale Vinului. Podgoria care își păstrează tradiția

Vezi și Lada de zestre, tradiție readusă în casele românilor.

Tu ce alte știri pozitive ai văzut în octombrie?

Din 2004 lansez proiecte online. Unele premiate, altele fara succes. Prin ZiRomania vreau să promovăm România pozitivă mai puțin cunoscută, cea din mediul rural, cea care produce valoare direct din natură. Eu am încredere în România și-n oamenii ei.

Click to comment

Lasă un comentariu util :)

Advertisement

Topul ultimelor 12 luni

Advertisement

Alătură-te Pozitivului

Intră în familia celor care contribuie la pozitivul românesc și trimite-ne un link, o poză, un material pozitiv 👉 de aiciSigur ajunge la oameni care apreciază.

sau

Trimite-ți Povestea

Advertisement

Cele mai noi articole

To Top