Connect with us

România Pozitivă de noiembrie ’20. Știrile care dau energie

România Pozitivă de noiembrie '20

Știrile din România bună

România Pozitivă de noiembrie ’20. Știrile care dau energie

România Pozitivă de noiembrie ’20. Știrile care dau energie

Pentru România Pozitivă de noiembrie ’20 am adunat știri care dau energie din: actualitate, auto, sport, cultura.

1. Sport

Simona Halep este începând de pe 2 noiembrie, în a 334-a săptămână consecutivă în care se menține în primele 10 jucătoare ale lumii. Performanța, care o pune pe româncă pe locul 8 all-time.

Această memorabilă poveste începe în ianuarie 2014.
(sursa: digisport.ro, 2 noiembrie)

România Pozitivă de noiembrie '20

foto: Impact.ro

Și tot în această lună, Simona s-a vindecat după infectarea cu noul coronavirus: „Sută la sută recuperată”, anunța sportiva pe Twitter pe 9 noiembrie.

2. Actualitate

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, vor primi distincţia „Person of the Year – Romania” la ediţia de anul acesta a E! People’s Choice Awards.

#NoiFacemUnSpital este un proiect de ţară, un proiect susţinut de peste 350.000 de oameni şi peste 4.000 de companii care au avut încredere să investească în acest vis – un spital la standarde vestice pentru copiii din România. Ne bucură să vedem că vestea despre acest proiect depăşeşte graniţele ţării şi îi aşteptăm pe românii din afară şi nu numai să se alăture”, a transmis Carmen Uscatu, într-un comunicat de presă.
(sursa: viitorulromaniei.ro, 3 noiembrie)

România Pozitivă de noiembrie '20

foto: medijobs.ro

Despre Carmen, Oana și Asociația Dăruiește Viață, am mai vorbit. Puțin. Foarte puțin, în comparație cu ce minuni fac.

România:  Platforma Edus, aplicatia pentru școala online are peste 100.000 de utilizatori

Trimite un SMS cu 2 Euro La 8826 sau Donează Direct Pe Site-ul Asociației Dăruiește Viață. Fii Sigur Că Investești În Sănătate!

3. Cultura

Regizoarea Carmen Lidia Vidu a câștigat Premiul Female Award pentru „My Romanian Diary” oferit de orașul Karlsruhe în cadrul festivalului independent Days|Filmfest!

Independent Days International Filmfestival este unul dintre cele mai importante festivaluri din Europa pentru realizatorii de filme independente și face parte din Asociația Festivalurilor Europene.
(sursa: Hotnews.ro, 5 noiembrie)

România Pozitivă de noiembrie '20

foto: Hotnews.ro

4. Actualitate

Un polițist de frontieră din Bihor a salvat 60 de vieți în trei ani. Tânărul de 23 de ani a donat lunar sânge care a fost folosit pentru salvarea unor pacienți aflați în stare critică. Povestea lui a fost folosită într-o campanie, fiind proiectată pe un panou publicitar din New York.
(sursa: stiri.tvr.ro, 10 noiembrie)

actualitate - Romania pozitive de noiembrie 20

foto: Facebook.com

Referitor la donarea de sânge, unul dintre beneficiile acestui gest este creșterea imunității. Când vrei să intri în gașca donatorilor, folosește codul RoT3yOTyx și descarcă aplicația Donorium.

5. Actualitate

Ambulanța pentru monumente” a câștigat Premiul Publicului în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2020, în urma votului la care au participat mai mult de 12.000 de cetățeni europeni.

„Ambulanța pentru monumente” a contribuit la salvarea a sute de clădiri monument istoric din România.
(sursa: Comisia Europeană în România, 10 noiembrie)

Premiul Publicului în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu

foto: Facebook.com/EuropaNostra

6. Auto

Viitorul SUV Dacia, cu 7 locuri, va fi produs la Mioveni. Al doilea SUV al mărcii Dacia, cel care va înlocui Lodgy în familia de modele, va fi fabricat la Mioveni, alături de Duster și Sandero Stepway. (sursa: Profit.ro, 17 noiembrie)

România:  Avram Iancu: "Asta trebuie să facem, să zicem România!" [video]

7. Sport

Naţionala României de tineret s-a calificat la Campionatul European de Fotbal Under-21 din 2021, pentru a doua oară consecutiv, după ce a remizat acasă, scor 1-1, cu reprezentativă din Danemarca. (sursa: Digi24.ro, 17 noiembrie)

8. Actualitate

Registrul Comerţului se va digitaliza, iar constituirea unor societăţi comerciale se va putea realiza exclusiv online, fără a fi necesară prezenţa fizică în niciuna din etapele de constituire, a anunţat, ministrul Justiţiei. Aceste prevederi apar într-un proiect de lege aflat în dezbatere publică. (sursa: News.ro, 24 noiembrie)

Vezi de ce platforma Edus, aplicatia pentru școala online, are peste 100.000 de utilizatori. Ai aici România Pozitivă de luna trecută.

Ai trăit o experiență pozitivă sau ai văzut o știre, despre România și oamenii ei, care te-a mișcat?
Trimite-o pe Hai (at) ZiRomania(.)ro și poate apărea în numărul nostru viitor despre România Pozitivă.

Din 2004 lansez proiecte online. Unele premiate, altele fără succes. Prin ZiRomania.ro vreau să promovăm România pozitivă mai puțin cunoscută, cea din mediul rural, cea care produce valoare direct din natură. Am încredere în România. Telefon/whatsapp: 0726 364 579; e-mail: email[at]editecsan.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Țepești, nume de legendă – ZiRomania.ro

Lasă un comentariu util :)

Top 5 citite – ultimul an

RoLetter Info


Prin abonarea la RoLetter sunt de acord cu Politica de Confidentialitate a website-ului.

Advertisement
To Top