„Sărbătoare cu tocan* de vițel și prăjitură cu rubarbără la Voineasa„, așa sună cea de-a treia invitație la evenimentul gastronomic Oltenia Brunch din luna mai.
Evenimentul, organizat de Pensiunea Lazăr, Asociația My Transylvania și comunitatea locală din Voineasa, are loc în weekendul 21-22 mai la AgroPensiunea Lazăr din Voineasa, incepand cu ora 10:30.
„Pe 21 mai suntem, pentru a treia oară, gazde ale unui Oltenia Brunch.
La masă, servită la micul dejun și la prânz avem pate de ciuperci, ciorbă de măcriș și urzici, pandișpan cu rubarbără + alte 10 feluri de mancare.
De asemenea, n-o să lipsească tocanul de vițel căci suntem o agropensiune montană cu chef pasionat de reinterpetarea unor rețete vechi. Astfel, tradiționalul „tocan de miel”, mâncare veche, ciobănească, devine aici, la noi, tocan de vițel„, ne spune Andreea Lazăr.
Pentru mai multe detalii, vezi povestea fetelor Lazăr si a agropensiunii lor de pe Valea Lotrului.
Așadar, turismul rural, reţetele și preparatele locale din grădini și de la mici producători locali, cina, baia la ciubăr, plimbarea până în vârful muntelui să vezi vacile familiei Lazăr, picnic și brunch sunt cheile acestui eveniment.
Detalii administrative și bilete sunt disponibile pe mytransilvania.ro.
–
Mic glosar 🙂
* Tocan și tocană sunt două mâncăruri diferite.
Tocana e binecunoscută, o mâncare cu ceapă și roșii, cu bucățele de carne.
Tocanul ți-e cunoscut dacă ești din neam de oier sau dacă ți-e cunoscut mediul acesta. E un mod de a prepara carnea de miel, specific ciobanilor, și aduce mai mult cu friptura decât cu „mâncărica”.
Un alt ecobrunch despre care am povestit, este cel din Tinutul Zimbrului.