Connect with us

Olimpic internațional la geografie: Rămân în România!

Manuel Foșalău - opinia studenteasca

De Bine

Olimpic internațional la geografie: Rămân în România!

Foto: opiniastudenteasca.ro

Olimpic internațional la geografie: Rămân în România!

Manuel Foșalău din Iași este unul dintre olimpicii „de aur” ai României. În acest an, a câștigat Olimpiada Internațională de Geografie, organizată la Quebec (Canada).

Deși așteaptă cu nerăbdare să descopere și alte țări, tânărul student al Facultății de Geografie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” nu vrea să plece definitiv din România.

„România este țara mea, locul unde m-am născut și față de care am un mare respect. Poate mulți și-au pierdut simțul patriotic și poate nici eu nu îl duc la un nivel foarte înalt, dar mi-a plăcut să port steagul tricolor în străinătate, să primesc aprecierea celor care erau anii trecuți în vârful podiumului și cu siguranță am fost cuprins de o mare emoție atunci când am auzit imnul pe scenă”,

a declarat Manuel, într-un interviu acordat pentru viitorulromaniei.ro.

Pe Manuel Foșalău școala l-a învățat să fie răbdător

Înainte de concursul de la Quebec, unde s-a clasat pe primul loc cu echipa României între cele 43 de țări participante, ieșeanul a avut rezultate bune și la Balcaniada din Slovenia, în 2017.

Geografia este pasiunea sa de mic copil, când stătea ore întregi și se uita pe hărți.

Olimpicul spune că școala l-a învățat să fie mai răbdător, să se descurce cu mai multe sarcini deodată și să nu se dea bătut. Totuși, are un sfat pentru cei care gândesc „arhitectura” sistemului educațional din țara noastră:

„Pentru copiii de vârste mai mici, școala ar trebui să fie mai relaxată și să încurajeze socializarea și învățarea din plăcere”.

Manuel

Foto: pedagoteca.ro

„România se îndreaptă spre vremuri mai bune”

Până la vârsta de 19 ani, Manuel Foșalău a văzut destule țări și recunoaște că este nerăbdător să exploreze altele. Nici nu se gândește să emigreze spre alte zări, așa cum o fac mulți dintre tinerii cu rezultate bune la olimpiadele internaționale.
De ce?
A explicat chiar el: „Cred că România se îndreaptă spre vremuri mai bune. Acest lucru depinde atât de autorități, cât și de cetățeni, iar tinerii dovedesc o atitudine promițătoare. Eu nu mă văd emigrând, rămân acasă pentru că se pot face lucruri mărețe și aici. (…) La români îmi place cel mai multe ospitalitatea. Cred că îi întrecem pe mulți la acest capitol„.

Cea mai bună încheiere pentru acest articol este sfatul lui Manuel Foșalău pentru români:

Urmați-vă pasiunea, respectați-i pe cei din jur și țineți cont de sloganul <Schimbarea începe cu tine !>, pentru că e adevărat, după părerea mea„.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top