Connect with us

La 9 ani, o fetiță face „trandafiri” din frunze de arțar

face si vinde buchete de trandafiri din frunze de artar

Fain

La 9 ani, o fetiță face „trandafiri” din frunze de arțar

La 9 ani, o fetiță face „trandafiri” din frunze de arțar

În parcul de lângă piața locală din Bălți, Xenia vinde buchete de „trandafiri” din frunze de arțar pe care tot ea le face pentru a-și îndeplini visul.

Cel mai ieftin buchețel costă 10 lei*, iar cel mai scump costă 20 de lei*. Pe data de 1 noiembrie este ziua mea de naștere și poate rudele mele îmi vor mai dărui bani, iar eu îmi voi cumpăra o trotinetă electrică„, spune copila pentru pentru TVNord Moldova.

Am luat legătura cu Olesya, mama Xeniei.
Ne-a spus că fetița a început să facă trandafiri din frunze de arțar cu o lună în urmă. S-a lucrat în echipă :). Fetiței i-a plăcut mult când a văzut la bunica ei cum făcea minunățiile și tatăl a avut răbdarea necesară s-o învețe. Acum face un trandafir într-un minut, iar buchetul în funcție de mărimea buchetului.

Olesya este impresionată că fetița ei a ales de mică să-și facă singură banii de buzunar: „este deosebită, știe ce vrea„.

Xenia si trandafirii din frunze de artar

foto: captura facebook / Balti online

Spirit antreprenorial din primii ani de viață. Iată ce spune Xenia pentru TVN.md:

Când am împlinit șapte ani, aproape aveam opt, vindeam desene. Acum am opt ani și fac aplicații, bunica mă ajută să fac lucrări handmade și floricele. Când voi fi mare vreau să mă fac arhitect. Arhitectul desenează casa, iar constructorii o ridică.

După ce un trecător a văzut-o pe copilă făcând buchețelele de toamnă, a fost impresionat de ideea ei de a munci pentru un vis.

Așadar, trecătorul o poate ajuta pe Xenia să se apropie mai mult de visul său sau chiar îi poate schimba viața.

După acest episod, presa din Republica Moldova a preluat știrea. Iată aici reportajul realizat, astăzi, de TVNord Moldova:

 

*lei moldovenești, respectiv 2,5 / 5 RON.

Vezi ultima casă din satul Preluca Veche – undeva în nordul României într-un loc de o rară frumusețe sălbatică a naturii, în comuna Copalnic Mănăștur din Maramureș.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Sub "Redacția" poate semna orice coleg sau invitat care are plăcerea să scrie, dar își dorește anonimatul.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top