Connect with us

ZiRomânia

Inventika Sensor On reprezintă România la FIRST LEGO League 2019

inventika sensor on - team romania 2

Zi

Inventika Sensor On reprezintă România la FIRST LEGO League 2019

Inventika Sensor On reprezintă România la FIRST LEGO League 2019

Prima echipă de la Inventika Place, formată din 8 copii și antrenorii lor, participă între 14 și 16 iunie la Campionatul Internațional de Robotică de la Byblos

Prima participare a echipei la o competiție a fost cea din martie, de la Universitatea Politehnică București, care a dus Inventika Sensor On pe locul I, in cadrul FIRST LEGO League, cu tema „explorarea spațiului”, la proba de Cercetare cu proiectul NBH (No Blackout Headset)*.

A urmat imediat invitația de participare la Campionatul Internațional de Robotică „FIRST LEGO League 2019 International„, organizat în Byblos, la Lebanese American University (LAU), în perioada 14-16 iunie.

Copiii întâlnesc, în această competiție, Austria, Canada, Franta, Italia, Japonia, Spania, Statele Unite ale Americii.

Cine este Inventika Sensor On

Echipa de robotică formată din participanții la cursurile organizate de Inventika Place, care se deplasează la Byblos, numără 10 membri.
Hai să-i cunoastem:
Andrada Brătescu
13 ani,
Alexandru Burgui 14 ani,
Andrei Cârstian 13 ani,
Darius Cîmpian 10 ani,
Iulia Lumpan 13 ani,
Ștefan Mițoiu 14 ani,
Ștefan Paici 8 ani,
Lukas Stăncescu 14 ani și antrenorii Marius Lumpan și Iulian Dima.

Inventika Place – Povestea începutului

Companie fondată în 2017 cu scopul de a oferi cursuri de robotică și programare pentru copii printr-o experiență educațională pozitivă și de impact cu focus pe metodologia STEM (Science Technology Engineering Mathematics).

Marius Lumpan și Marian Bejgu au pornit Inventica Place, printr-o aplicație la programul Start-up Nation, în ideea organizării de cursuri alternative la sistemul de învățământ oficial.

Singuri și-au făcut proiectul, singuri au aplicat, împreună au avut încredere și întreaga echipă incepe sa vadă succesul.

Și-au setat, însă, din primul moment ideea construirii unei echipe care să participe la competiții interne și internaționale de specialitate.

Proiectul De Cercetare – Echipa Identifică și Propune Soluția

* Proiectul No Blackout Headset propune o cască pentru astronauți care să monitorizeze activitatea cerebrală a acestora.

Echipa a identificat una dintre problemele cu care se confruntă astronauții, acumularea de lichide în zona capului, datorată lipsei de gravitație.
Aceasta poate duce la amețeli, dezorientare, leșin, edem cerebral.

Soluția propusă: o cască ce monitorizează activitatea cerebrală și injectează cantități bine calculate de vasoconstrictori (adrenalină) sau vasodilatatori (nitroglicerină), pentru a contracara efectele lipsei de gravitație și a evita leșinul în momente critice.

Vezi Inventika One în pregătiri, iar când vrei îi poți urmări pe Facebook

Alte două echipe care reprezintă, cu mare succes, România la concursurile internaţionale de robotică, sunt: AutoVortex, RobotX Hunedoara

Așadar, le urăm mult succes la prima competiție internațională la care participă și la primul Campionat International de Robotică din lumea arabă.

Hai Inventika Sensor On! Hai România!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții ZiRomânia, iată câteva idei:
- contribuie la dezvoltarea pozitivului românesc, de aici;
- intră în Comunitate de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea ZiRomania.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

Mă încăpățânez sa fac doar ce-mi place. Studiez oamenii, îi las să mă surprindă și reușesc. Am lansat #ZiRomânia.ro pentru că am încredere în România si mai ales în oamenii ei.

Click to comment

Lasă un comentariu util :)

Contribuie Și Tu!

Trimite un link, o poză, un material despre România, de aici!

Cele mai noi

Trimite un gând românesc

TOP 5 – Cele mai citite

To Top