Connect with us

Ildiko, pasiunea, tărâmul magic, camera foto și fascinația unui copil

Marisel c Farkas Ildiko

HaiHui

Ildiko, pasiunea, tărâmul magic, camera foto și fascinația unui copil

Imagini: Ildiko Farkas

Ildiko, pasiunea, tărâmul magic, camera foto și fascinația unui copil

Am ales să vă prezentăm, de această dată, România dintr-o altă perspectivă. Imagini surprinse de fotografi profesioniști și amatori din zone mai puțin cunoscute. Așa cum le văd ei, prin camera foto.

Astăzi o cunoaștem pe Ildiko Farkas.
Ildiko ne aduce imagini din Ardealul de unde vine și de care e tare mândră. La fel și de România toată și de oamenii ei :).

Mărișel, iarna pe uliță

Mărișel este comună în județul Cluj formată doar din satul de reședință cu același nume. Localitatea, cu 1.400 de locuitori, se află in Munții Gilău din Apuseni.

Așezată pe un platou la 1200 m, zona prezintă suprafețe ușor ondulate și culmi rotunjite, iar în partea de nord și sud sunt văi adânci cu versanți abrupți, cu ape repezi și mini baraje.

Băișoara, menționată documentar din 1426

Băișoara, comună în Cluj formată din satele Băișoara, Frăsinet, Moara de Pădure, Muntele Băișorii, Muntele Bocului, Muntele Cacovei, Muntele Filii, Muntele Săcelului și Săcel.

Baisoara c Ildiko Farkas

Este situată la poalele Muntelui Mare din Munții Apuseni, pe cursul râului Iara, la altitudini între 1200 și 1500 m. Stațiunea are o pârtie de schi, de aproximativ 1,2 km, dotată cu mijloc de transport pe cablu.

Tritenii de Jos, unde s-a născut Ghiță Mureșan

Comuna se află la granița cu județul Mureș fiind amplasată în bazinul Văii Tritiului, la 16 km de Câmpia Turzii.

România:  Țepești, nume de legendă

Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, din Tritenii de Jos, apare pe „Lista monumentelor istorice dispărute” întocmită de Ministerul Culturii.

Colțești, Rimetea, Alba

Colțeștiul este sat în comuna Rimetea din județul Alba. Aici a fost construită, în jurul anilor 1296 pe vârful a trei stânci, Cetatea Coltești sau Cetatea Trascăului.

 c Ildiko Farkas

Castel Templul Cavalerilor din Vălișoara

Vălișoara, menționat pentru prima dată în 1342 cu numele Gerttyanos, este sat în comuna Livezile din județul Alba.

Aici găsim Rezervația Naturală Cheile Vălișoarei.
Cheile Vălișoarei, sau Cheile Aiudului, unesc Valea Mureșului cu Valea Arieșului și se află la 14 km de Aiud și 35 de Turda.

 c Ildiko Farkas

Despre Castelul Templul Cavalerilor au povestit, cu lux de amănunte, prietenii noștri de la PoveștiDeCălătorie.ro.

Biserica Evanghelică Fortificată din Biertan

Biserica fortificată din Biertan a fost construită în secolul al XII-lea și figurează pe lista monumentelor istorice. Este ultima din Transilvania înălțată în stil Gotic.

Ansamblul de mari dimensiuni, în mijlocul căruia se află Biserica, este completat cu centură de fortificații. Totul amplasat pe un deal.

 c Ildiko Farkas

Biertan, comuna din județul Sibiu atestată documentar în 1283, face parte din primele așezări germane de sași din Ardeal.

Ce povestește Ildiko despre ea

La început a fost pasiunea pentru drumeții. Mi-a plăcut să “evadez” în natură, să hoinăresc pe poteci de pădure sau prin lanuri de grâu, să ascult foșnetul frunzelor și ciripitul păsărilor, să admir verdele crud al primăverii și pastelurile toamnei, să alerg în zăpada ce-mi ajungea până la brâu pe ulițele din satul bunicilor mei.

În peregrinările mele a apărut dorința firească de a imortaliza momentul, de a “aduce acasă” și a împărtăși și cu cei dragi clipele frumoase petrecute. Așa s-a născut pasiunea pentru fotografie.

Primele poze, făcute cu telefonul mobil și cu entuziasmul fotografului “de ocazie”, nu reușeau însă să redea splendoarea locurilor pe care încercam să le imortalizez.

 c Ildiko Farkas

A fost nevoie de ani de încercări și greșeli, cursuri online și investiții serioase în aparatură, pentru ca fotografiile mele să înceapă să prindă viață.

Fotografia este pentru mine un tărâm magic, la fel ca și România, pe care îl descopăr cu fascinația unui copil. Și la fel cum copilul, cu imaginația sa, interiorizează și îmbogățește povestea, cred că rolul fotografului este nu doar să imortalizeze momentul efemer, ci să-i surprindă esența și să o transfigureze prin filtrul imaginației sale. Fotograful este, în esență, un creator de povești…

Alte fotografii faine, sunt profilul ei de Facebook.

România:  Știai... care e primul român care a participat la Jocurile Olimpice?

Va continua…
Un alt fotograf profesionist aduce peisaje din România odată cu povestioara lui: Natura, pitorescul și Burlacu.

Pentru o altă incursiune în Ardeal, mergi la Rășinari.

Inspiratie: wikipedia.org, profilul personal Ildiko Farkas

Din 2004 lansez proiecte online. Unele premiate, altele fără succes. Prin ZiRomania.ro vreau să promovăm România pozitivă mai puțin cunoscută, cea din mediul rural, cea care produce valoare direct din natură. Am încredere în România. Telefon/whatsapp: 0726 364 579; e-mail: email[at]editecsan.ro

Click to comment

Lasă un comentariu util :)

Top 5 citite – ultimul an

RoLetter Info


Prin abonarea la RoLetter sunt de acord cu Politica de Confidentialitate a website-ului.

Advertisement
To Top