Connect with us

ZiRomânia

Georgiana Epure (23 de ani) a primit bursă de merit de la Bill Gates

georgiana epure

ZiGeniali

Georgiana Epure (23 de ani) a primit bursă de merit de la Bill Gates

Foto: turnulsfatului.ro

Georgiana Epure (23 de ani) a primit bursă de merit de la Bill Gates

Georgiana Epure a primit o bursă de merit de la Bill Gates și lucrează în oficiul procurorului, cu echipa de investigații la Curtea Penală Internațională de la Haga. Vara, predă Relații Internaționale liceenilor la Oxford și Cambridge

Am scris în titlu că are numai 23 de ani? Da, am scris.
A plecat din Sibiu, a fost șefă de promoție la Universitatea din Leeds și a primit o bursă de la Bill și Melinda Gates pentru a urma un master la Cambridge.

Imediat după absolvire, Universitatea din Leeds a vrut-o înapoi pentru a-și continua cercetările. După un an, a decis că vrea să-și deschidă și mai mult orizonturile, aplicând pentru un internship.

Momentan, lucrează în oficiul procurorului, cu echipa de investigații la Curtea Penală Internațională de la Haga.
Verile însă, le petrece la Oxford și Cambridge unde predă Relații Internaționale liceenilor de la școlile de vară.

Acesta este rezumatul articolului dedicat de turnulsfatului.ro acestui român de excepție, care a demonstrat că România ca țară de proveniență nu poate reprezenta un handicap atunci când îți dorești cu adevărat să realizezi ceva.

Proiecte educative, training-uri și întâlniri cu factori de decizie

„Educația mea din liceu nu a avut loc doar în sala de clasă, ci și în afara zidurilor școlii. Împreună cu echipa de la Consiliul Judeţean al Elevilor am iniţiat şi organizat o multitudine de proiecte educative, iar la nivel naţional am participat la foarte multe conferinţe, sesiuni de training şi întâlniri cu factorii de decizie din sistemul educaţional de la cel mai înalt nivel, inclusiv miniştrii educaţiei.

Spun miniştrii pentru că, în timpul mandatului meu, deşi a durat doar puţin peste de un an, am avut întâlniri de lucru cu trei miniştri ai educaţiei. Cred că asta este foarte ilustrativ despre situaţia din sistemul de educaţie din ţară. Tot ca participant la astfel de întâlniri şi conferinţe, am început să înţeleg ceva ce nu îmi fusese predat în şcoală: cum funcţionează societatea, sau o mică parte din ea, în care trăim.

La sfârşitul liceului mi-am dat seama că, de fapt, ceea ce mă intrigă cel mai mult este fix asta: cum funcţionează societatea în care trăim. Nu doar la nivel naţional, ci la nivel global”,

a povestit tânăra pentru sursa citată.

înapoi1 din 2

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții ZiRomânia, iată câteva idei:
- contribuie la dezvoltarea pozitivului românesc, de aici;
- intră în Comunitate de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea ZiRomania.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Lasă un comentariu util :)

Versiune Beta

Pentru moment, suntem in versiunea beta.
Vezi ce înseamnă asta

Contribuie Și Tu!

Trimite un link, o poză, un material despre România, de aici!

Cele mai noi

Trimite un gând românesc

TOP 5 – Cele mai citite

ZiRomania
To Top