Connect with us

Georgiana Epure (23 de ani) a primit bursă de merit de la Bill Gates

georgiana epure

De Bine

Georgiana Epure (23 de ani) a primit bursă de merit de la Bill Gates

Foto: turnulsfatului.ro

Georgiana Epure (23 de ani) a primit bursă de merit de la Bill Gates

Georgiana Epure a primit o bursă de merit de la Bill Gates și lucrează în oficiul procurorului, cu echipa de investigații la Curtea Penală Internațională de la Haga. Vara, predă Relații Internaționale liceenilor la Oxford și Cambridge

Am scris în titlu că are numai 23 de ani? Da, am scris.
A plecat din Sibiu, a fost șefă de promoție la Universitatea din Leeds și a primit o bursă de la Bill și Melinda Gates pentru a urma un master la Cambridge.

Imediat după absolvire, Universitatea din Leeds a vrut-o înapoi pentru a-și continua cercetările. După un an, a decis că vrea să-și deschidă și mai mult orizonturile, aplicând pentru un internship.

Momentan, lucrează în oficiul procurorului, cu echipa de investigații la Curtea Penală Internațională de la Haga.
Verile însă, le petrece la Oxford și Cambridge unde predă Relații Internaționale liceenilor de la școlile de vară.

Acesta este rezumatul articolului dedicat de turnulsfatului.ro acestui român de excepție, care a demonstrat că România ca țară de proveniență nu poate reprezenta un handicap atunci când îți dorești cu adevărat să realizezi ceva.

Proiecte educative, training-uri și întâlniri cu factori de decizie

„Educația mea din liceu nu a avut loc doar în sala de clasă, ci și în afara zidurilor școlii. Împreună cu echipa de la Consiliul Judeţean al Elevilor am iniţiat şi organizat o multitudine de proiecte educative, iar la nivel naţional am participat la foarte multe conferinţe, sesiuni de training şi întâlniri cu factorii de decizie din sistemul educaţional de la cel mai înalt nivel, inclusiv miniştrii educaţiei.

Spun miniştrii pentru că, în timpul mandatului meu, deşi a durat doar puţin peste de un an, am avut întâlniri de lucru cu trei miniştri ai educaţiei. Cred că asta este foarte ilustrativ despre situaţia din sistemul de educaţie din ţară. Tot ca participant la astfel de întâlniri şi conferinţe, am început să înţeleg ceva ce nu îmi fusese predat în şcoală: cum funcţionează societatea, sau o mică parte din ea, în care trăim.


✋ Prea multe vești negative te înconjoară și vrei să simți pulsul poveștilor pozitive, să te inspiri din frumusețea, probabil, neștiută a României?

👉 Vezi ce postăm pe canalul nostru Vești din România bună și lasă-te purtat într-o călătorie unde tradițiile și destinațiile de vis reînvie speranța și bucuria în sufletul tău.

Cum te abonezi:
Accesezi linkul veștilor :).
Apoi butonul "afișați canalul" (dacă ești pe telefon) sau "Folosiți Whatsapp Web" (dacă ești pe laptop).
Click pe "urmăriți", din dreapta sus, și te-ai abonat.

☝️ Ca să primești notificările, clopoțelul trebuie activat 🔕 👉 🔔

La sfârşitul liceului mi-am dat seama că, de fapt, ceea ce mă intrigă cel mai mult este fix asta: cum funcţionează societatea în care trăim. Nu doar la nivel naţional, ci la nivel global”,

a povestit tânăra pentru sursa citată.

Georgiana Epure crede că România ar fi un loc mai bun dacă s-ar investi mai mult în educație.

Putem doar să o aprobăm și să adăugăm că România va fi un loc mult mai bun atunci când ea și românii ca ea se vor întoarce în țară, pentru că împreună cu cei de aici pot genera progresul la care visăm.

În 2018 într-o înregistrare de la Universitatea din Leeds:

Georgiana este, în același timp, și fondator R2P Student Journal – prima publicație din lume focusată pe răspunsurile la atrocitățile în masă și coordonată exclusiv de studenți.
O platformă globală în care studenții, și nu doar, își publică lucrările academice și dezvoltă discuții semnificative și informate despre responsabilitatea de a proteja.

Mesajul redacției:

Georgiana Epure, ZiRomania.ro se mândrește cu tine.
Te „minunezi”, pe pagina ta de Facebook, că presa națională a preluat materialul de pe publicația menționată. Meriți Din Plin!
Succes!

O alta elevă minunată, este Bianca Roșca.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top