Connect with us

Florin Georgescu aduce sportul mai aproape de nevăzători

florin georgescu doctor in psihologia educatiei

Fain

Florin Georgescu aduce sportul mai aproape de nevăzători

Florin Georgescu aduce sportul mai aproape de nevăzători

Florin Georgescu este nevăzător de la doisprezece ani. Cu toate astea, are un job normal și este doctor în psihologia educației

Florin Georgescu este primul român nevăzător care a pedalat în tandem, de la Arad la Londra în 2012.

Merge peste 5000 de kilometri pe bicicleta în tandem și din 2010, de când s-a urcat prima dată pe bicicletă, și-a dorit să le ofere tuturor nevăzătorilor posibilitatea să încerce ciclismul în tandem.

Este unul dintre cei peste 93.000 de nevăzători din România, are un job full time și face sport.

Îi place să povestească întâmplări amuzante din Doi pe Bicicletă, Caravana Casper, Vezi Dincolo de Limite, proiecte pe care le-a fondat pentru a le oferi persoanelor cu deficiențe posibilitatea de a-și descoperi o nouă pasiune și de se integra mai ușor.

Își amintește cât de mult s-a bucurat de peisajele descoperite în România de pe bicicletă și cum era să cedeze psihic în drumul spre Londra, în 2012.

Eram destul de sedentar înainte, noroc cu prietenul meu Alexandru că s-a sesizat. M-a convins să mergem pe o bicicletă în tandem în ideea să combatem sedentarismul meu zi de zi, dar ne-a plăcut așa de mult acest sport, încât am conceput proiectul Doi pe Bicicletă și am plecat în jurul României. După asta, în 2012, am pedalat de la Arad la Londra, cam 100 kilometri pe zi, pe vânt, ploaie, dealuri, aici chiar am simțit de câteva ori că nu mai rezist psihic. Atunci mi-am dat seama cât de mult poate schimba sportul viața unui om și am înființat Asociația Club Sportiv Tandem Arena, cu scopul de a aduce sportul mai aproape de oamenii cu deficiențe

România:  Lada de zestre, tradiția readusă în casele românilor

Vara trecută a găsit finanțare să dezvolte tabăra Tandem BikeFland, unde copiii nevăzători au învățat să meargă pe biciclete în tandem. Proiectul a avut un real succes.

A fost minunat modul în care copiii sănătoși și-au luat în serios misiunea. Este o provocare pentru un pilot de tandem de 11 – 12 ani să știe că are în spate un puști de-o seamă cu el, dar cu un grad oarecare de deficiență de vedere. Copiii au găsit metodele lor de comunicare, au găsit singuri metodele și mecanismele de interacțiune și distracție. S-au creat prietenii pentru o viață, și nu mă hazardez. La doar două săptămâni de la terminarea taberei, o puștoaică de 15 ani de la Cluj a venit în București pentru a se întâlni cu pilotul de tandem din tabără, o puștoaică de 11 ani. Daria și Denisa ne-au demonstrat că demersul nostru este unul corect”.

Anul acesta proiectul a primit din nou sprijin din partea finanțatorului.

„Am avut surpriză ca o echipă de copii din Buzău, care au mers pe tandem pentru prima dată în tabăra Tandem BikeFland, să facă din ciclism o pasiune și chiar mai mult de atât. Robert și Alexandru au participat la competiții de tandem prin țară, obținând locuri importante. Dovada că diferențele chiar pot crea competențe.”

Florin este coordonatorul Tandem BikeFland

Între 26 iulie și 2 august, baza sportivă a Comitetului Olimpic și Sportiv Român de la Izvorani devine casă pentru 30 de copii cu probleme de vedere.

Copiii din Brașov, Timișoara și Cluj Napoca vor învăța cum să practice ciclismul în tandem.

România:  Olimpic internațional la geografie: Rămân în România!

Câteva momente din prima zi de tabără:

Tandem BikeFland, proiect inițiat anul trecut de Clubul Sportiv Tandem Arena, a demarat a doua ediție a taberei între 10 – 17 iulie cu copiii din Buzău, Târgu Frumos și București.

Între 26 iulie – 2 august, o nouă serie de copii urmează să se întâlnească la Izvorani pentru a participa la activitățile sportive pregătite.

Proiectul este derulat de Asociaţia Club Sportiv Tandem Arena şi finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile“.

“Anul acesta am avut bucuria să ne revedem cu o parte dintre copiii care au participat la prima ediție Tandem BikeFland. Unii au rămas prieteni, iar alții chiar au devenit cicliști de performanță, pedalând în tandem la diverse competiții. Așa ne-am dat seama că tabăra și-a atins ambele scopuri, cel de incluziune socială și eliminarea sedentarismului în rândul copiilor cu deficiențe.Florin Georgescu, Președinte Tandem Arena

Ciclism, atletism și înot pentru copiii cu deficiențe

Tandem BikeFland a apărut la ideea lui Florin care a sesizat oportunitățile reduse de practicare a activităților sportive de către tinerii cu deficiențe de vedere.

Astfel că, în 2018 a organizat prima tabără de paraciclism, unde foarte mulți copii nevăzători au practicat ciclismul în tandem, făcând echipă cu tineri sportivi.

Tinerii nevăzători învață în zilele pe care le petrec în tabără să aibă mai multă încredere în ei, să dezvolte relații de prietenie, să formeze o echipă, să treacă de bariera dizabilităților și să se bucure de mersul pe bicicletă.

România:  Știai... care e primul român care a participat la Jocurile Olimpice?

Copiii vor avea zilnic două antrenamente pe bicicletele tandem, un antrenament pe pista de atletism și unul la bazinul de înot.

328 de elevi din școlile de nevăzători se bucură de bicicletele în tandem

Anul acesta, la finalul proiectului BikeFland 2, toate bicicletele pe care copiii le vor folosi vor fi donate către cinci școli pentru copiii cu deficiențe din România.

Pentru mai multe detalii despre proiect puteți acces pagina de Facebook a proiectului, Tandem Arena sau pe site-ul instaredebine.ro

 Cheile pe care puteți urmări evoluția programului, sunt: #instaredebine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc

„Uneori, poate ceilalți au probleme mai mari decât noi”, Manuela Cristiana Ioana:

Clubul Sportiv Tandem Arena

A fost înființat în anul 2013, cu scopul de a oferi oportunitatea persoanelor cu dizabilități de a practica activități sportive paralimpice.

În cei 5 ani de activitate, Tandem Arena a derulat proiecte ca: Sportul pentru toți, School Bikes și Campionatul Național de Tandemuri cu impact în rândul populației cu deficiențe de vedere, cu precădere pentru practicarea pedalatului în tandem și a înotului.

Scopul Clubului Tandem Arena pentru următorii ani este identificarea și pregătirea a cel puțin 2 echipaje de ciclism în tandem, pentru participarea la competițiile premergătoare Jocurilor Paralimpice din anul 2020 de la Tokyo și participarea la această competiție.

Afla si o alta companie care se implica in sustinerea copiilor și a tinerilor talentați în sport și artă

---------------------------
Știi un eveniment 100% românesc sau organizezi unul?

Adaugă-l Acum
Și noi promitem să-l promovăm cu grijă 🙂
---------------------------

  • Florin Georgescu - Tandem BikeFland
  • florin georgescu doctor in psihologia educatiei
  • Florin Georgescu - Tandem BikeFland
  • florin georgescu doctor in psihologia educatiei

Din 2004 lansez proiecte online. Unele premiate, altele fără succes. Prin ZiRomania.ro vreau să promovăm România pozitivă mai puțin cunoscută, cea din mediul rural, cea care produce valoare direct din natură. Am încredere în România. Telefon/whatsapp: 0726 364 579; e-mail: email[at]editecsan.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Top 5 citite – ultimul an

RoLetter Info


Prin abonarea la RoLetter sunt de acord cu Politica de Confidentialitate a website-ului.

Advertisement
To Top