Connect with us

Zilele „Fântânile Sudului”. Vânătoare de comori la fântâni. Obiceiuri și ritualuri povestite

Home Info Eveniment - ZiRomania.ro Zilele „Fântânile Sudului”. Vânătoare de comori la fântâni. Obiceiuri și ritualuri povestite

Zilele „Fântânile Sudului”. Vânătoare de comori la fântâni. Obiceiuri și ritualuri povestite


Zilele deschise „Fântânile Sudului”, Bobicești, 14-15 august 2021. Vânătoare de comori la fântâni, obiceiuri și ritualuri povestite.

În perioada 14-15 august 2021 vor avea loc în comuna Bobicești, Olt, zilele deschise „Fântânile Sudului”  organizate de Asociația Omnia Photo, ocazie cu care vor fi organizate jocuri de vânătoare de comori și va fi sfințită o fântână istorică reamenajată, Fântâna lui Florescu construită de Haralambie.

Zilele deschise aduc în prim-plan importanța fântânilor istorice din comună, a obiceiurilor și ritualurilor legate de fântâni.

Fantanile Olteniei

foto: Cristian Bassa

Program Zilele „Fântânile Sudului”

 

Pe durata celor două zile, 14-15 august, orele 11.00-15.00 vor avea loc jocuri de vânătoare de comori sub forma unui „maraton” al fântânilor istorice din Bobicești care pun accentul pe obiceiuri și ritualuri practicate pentru a aduce ploaia în lunile secetoase de vară.

Pe 15 august, la orele 15.00, va fi jurizat și înmânat Trofeul „Fântânile Sudului” dedicat zilelor deschise.

Pe durata celor două zile, șase povestitori locali din Bobicești ne vor aduce aminte despre obiceiuri și istorii legate de fântânile istorice din comună.

Pe 14 august 2021 comorile vor putea fi descoperite pe Traseul 1 al fântânilor – Leotești, Bobicești, Chintești, Govora plecând de la Fântâna miresei, satul Bobicești, iar în data de 15 august 2021 comorile vor putea fi descoperite traseul 2, plecând de la Fântâna lui Florescu, construită de Haralambie din satul Bechet. Traseele sunt disponibile online, iar afișe și pliante cu traseele de parcurs vor fi distribuite la fața locului.

foto: Cristian Bassa

Pe 15 august 2021, orele 11.30, împreună cu cei șase povestitori locali vom participa în premieră la un ritual de sfințire a unei fântâni istorice, fântâna lui Florescu, construită de Haralambie din satul Bechet, comuna Bobicești. Evenimentul va putea fi urmărit și online de pe pagina de Facebook a Asociației Omnia Photo.

În funcție de numărul de participanți înregistrați și de reglementările naționale în vigoare la data evenimentului organizatorii vor dispune măsuri de siguranță în legătură cu protejarea împotriva COVID19.

Evenimentele au loc în aer liber!

foto: Cristian Bassa

Persoanele care doresc să participe la vânătoarea de comori pot trimite mesaj la adresa: asociatiaomniaphoto@gmail.com cu numele și adresa de email.

Sunteți așteptați la Bobicești, dar și online pe lângă fântâni!

Mai multe informații despre eveniment, programul detaliat cât și regulamentul vânătorii de comori pot fi accesate aici, pe omnia.photo.

Vezi denumirea, numerotarea și coordonatele GPS ale fântânilor incluse pe traseu.
Harta fântânilor, traseele fântânite și alte informații despre acestea pot fi accesate aici, iar evenimentul online este disponibil pe Facebook.

Proiect  finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Date

14 aug. 2021 - 15 aug. 2021

Time

11:00 - 15:00

Cost

Intrare liberă

Locatia

Bobicești, Olt

Organizator

Asociația Omnia Photo
Phone
0757530058
Email
asociatiaomniaphoto@gmail.com
Website
http://omnia.photo/
Link event organizator

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top