Connect with us

Târgul meșterilor populari, Botoșani

Home Info Eveniment - ZiRomania.ro Târgul meșterilor populari, Botoșani
botoșani - XIV - targul meșterilor populari

Târgul meșterilor populari, Botoșani

 

Valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice, care aparțin culturii populare românești, este marcată prin cea de-a XIV-a ediție Târgul Meșterilor Populari.

Meșteșugurile tradiționale care se promovează în acest an la Târgul Meșterilor Populari, sunt: olărit, prelucrarea artistică a lemnului, prelucrarea pieilor, industrie casnică, încondeiatul ouălor alături de icoanele pe lemn și sticlă, împletituri din nuiele, pănuși, paie și sfoară, confecționarea măștilor și confecționarea instrumentelor muzicale.

Vor fi reprezentate zone etnografice diferite din zonele din care provin meșterii, atât prin obiectele expuse, cât și prin ateliere interactive.

botoșani

Meșterii sunt, de asemenea, rugați să se impună și să-și definească zona etnografică de proveniență prin acele elemente fundamentale de port popular care definesc ansamblul vestimentar femeiesc sau bărbătesc.

La această ediție, târgul meșterilor populari botoșani, organizatorii încearcă să evite, pe cât posibil, kitsch-ul și elementele care ies din sfera traditionala: „nu se recomandă pictarea pe vase în manieră grotească a unor motive ce nu țin de filonul tradițional sau „scrierea” ouălor cu „așa-zisele” motive preluate din civilizația modernă sau chiar împodobirea acestora cu fel de fel de abțibilduri din comerț sau realizarea și impunerea excesivă sau totală a vaselor sau a obiectelor decorative prin turnarea în diverse forme„.

Meșterii populari prezenți vor fi imbracati în costum popular specific zonei de unde provin, iar expunerea de obiecte care păstrează motive și tehnici tradiționale, alături de cele care îmbină armonios tradiția și inovația sunt recomandate.

Deschiderea oficială este programată pentru vineri, 6 august 2021, ora 13 pe Pasajul Pietonal Unirii, Botoșani

Organizatori: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani si Primăria Botoșani.

Pe lângă târgul meșterilor populari botoșani, vezi toate evenimentele selectate de noi.

Link: Coordonate Google Maps Locație.

Un alt eveniment folcloric de tradiție este Festivalul Cântecele Munților din Sibiu


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Date

06 aug. 2021 - 08 aug. 2021

Time

10:00 - 18:00

Cost

Gratuit

Etichete

Botosani

Locatia

Pasaj Pietonal Unirii, Botoșani

Organizator

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top