Connect with us

Festivalul florilor, „Blumenfest”. Brașov

Home Info Eveniment - ZiRomania.ro Festivalul florilor, „Blumenfest”. Brașov
Festivalul florilor Blumenfest 2021

Festivalul florilor, „Blumenfest”. Brașov

 

Festivalul florilor „Blumenfest” 2021, organizat de Asociația Brașov Music Fest, se desfașoară între 10 și 12 septembrie într-o piațetă cochetă din cetatea istorică a Brasovului, Sfântul Ioan.

Târgul de Flori, Târgul de Meșteșugari

 

În cele 3 zile de eveniment, se poate vizita:
* Târgul de Flori – viu colorat si parfumat

blumenfest 2021
*Târgul de Meșteșugari, unde peste 20 de artizani din Transilvania au pregătit tablouri cu licheni, coronițe din flori, vase din sticlă decorate cu motive florale, cutii artizanale cu flori proaspete, decorațiuni sculptate manual în lemn, preparate tradiționale din lavandă si zeci de alte produse.

blumenfest - targul mestesugarilor 2

foto: Facebook/Blumenfest

O colecție etnografică deosebită, din Mărginimea Sibiului și Ardeal, are și nea Pavel în micul muzeu din Rășinari, Sibiu.

De ce să mergi la Blumenfest 2021

 

Festivalul are loc într-o piațetă cochetă din cetatea istorică a Brasovului, un decor ce păstrează încă farmecul Transilvaniei medievale, cu pavaj din piatră cubică si felinare masive din fontă.

Piața Sfântul Ioan se transformă în cea mai animată grădină din oras. Flori înmiresmate, de toate culorile vor împânzi centrul Brasovului. Buchete ornamentale, ghivece, plante medicinale sau flori din paie. Le admiri și iei și pentru acasă.

https://www.facebook.com/518674638323537/videos/201832588661594

 

Peste 25 de meşteri populari din Transilvania vor oferi o diversitate impresionantă de creații:
– ceramică;
– obiecte de fier, lemn;
– împletituri, piese textile;
– port popular tradiţional şi vestimentaţie inspirată din acesta;
– podoabe, pictură naivă, icoane pe sticlă;
– turtă dulce, plăcinte, colac secuiesc;
– plante medicinale etc.

Pentru că este o sărbătoare inspirată din tradiția sașilor transilvăneni, nu poate lipsi marsul de fanfară, așa că sâmbătă, Marșul Fanfarei va deschide festivalul.

Parada costumelor tradiționale, impresionante şi cuceritoare, costumele tradiţionale săseşti si românești, cum poate am mai văzut doar în cărţi, vor străluci pe străzile oraşului.

Istoria cetăților transilvane, tradiții și elemente de antropologie sunt subiecte și discuții la seminarul cu tema: „Tradiţiile şi expresiile orale, practicile sociale, ritualurile şi evenimentele festive din Brasov, de la întemeiere până astăzi”.

Parada Blumenfest din 2019

 

Dan Strauti despre eveniment: „Blumenfest, un festival inspirat din obiceiurile și tradițiile săsești – Povestea acestei sărbători își are originile în ziua în care sașii din Transilvania sărbătoreau primăvara, dar și iubirea.
Premergător acestui eveniment, fetele din comunitatea săsească pregăteau câte o pălărie împodobită cu multe flori, cusute pe pînză. Pălăria era oferită flăcăului care reușea să le cucerească inima. Cel ales purta pălăria înflorată la Blumenfest – Festivalul Florilor, în fața tuturor, moment în care relația de iubire a tinerilor devenea cunoscută„, povestește în LaPasPrinBrasov.ro.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Date

10 sept. 2021 - 12 sept. 2021

Time

10:00 - 22:00

Cost

Gratuit

Etichete

Brasov

Locatia

Piața Sf. Ioan

Organizator

Asociația Brasov Music Fest
Phone
0726251838
Email
contact@blumenfest.ro
Website
https://www.blumenfest.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top