Connect with us

Drumeţie cu poveşti din Colinele Transilvaniei. Sighișoara

Home Info Eveniment - ZiRomania.ro Drumeţie cu poveşti din Colinele Transilvaniei. Sighișoara
Drumeţie cu poveşti din Colinele Transilvaniei - AUM

Drumeţie cu poveşti din Colinele Transilvaniei. Sighișoara

 

Vineri, 22 octombrie de la ora 12:00, în rezervaţia naturală de stejari seculari Breite, Sighişoara, va avea loc inaugurarea oficială a potecii tematice „Drumeţie cu Poveşti din Colinele Transilvaniei„.

Doritorii sunt invitaţi să petreacă în mijlocul naturii învăţând, cu ajutorul panourilor informative amplasate pe traseu, despre biodiversitatea din aria protejată Sighişoara – Târnava Mare.

Această potecă de interpretare turistică a fost amenajată cu scopul de a oferi atât comunităţii locale cât şi vizitatorilor o experienţă inedită educativă şi recreativă şi o înţelegere mai amplă asupra conexiunii dintre cultura şi natura din zonă.

Cum se desfașoară drumeția

Întălnirea are loc vineri la punctul de urcare pe Breite de pe strada Ana Ipătescu (din aproprierea magazinului Coralia).

Odată ajunşi în rezervaţia de stejari seculari, va avea loc inaugurarea potecii tematice: vor fi prezentate informatii despre flora şi fauna zonei, se serveste o mică gustare. Participantii se vor bucura, astfel, de o zi superbă în natură.

Obiectivul proiectului „Colinele Transilvaniei de la cultură la natură”

Proiectul are în vedere conştientizarea şi conservarea patrimoniului natural şi cultural având ca scop îmbunătăţirea infrastructurii de interpretare turistică din aria protejată Sighișoara – Târnava Mare, fiind gestionat de Asociaţia AUM împreună cu Fundaţia Adept Transilvania, Asociaţia Mioritics şi Colinele Transilvaniei.

Aruncă-ți un ochi pe Colinele Transilvaniei

Alte două evenimente faine care au avut loc în Mureș, sunt Festivalul de Artă Medievală de la Sighișoara și Sărbătoarea zacuștii.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Date

22 oct. 2021

Time

12:00 - 15:00

Cost

Gratuit

Etichete

Sighisoara

Locatia

Sighișoara

Organizator

Asociația AUM
Email
asociatiaaum@gmail.com
Website
https://www.facebook.com/asociatiaaum

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top