Connect with us

Dor de Lână – Atelier de împâslire a lânii

Home Info Eveniment - ZiRomania.ro Dor de Lână – Atelier de împâslire a lânii
dor de lână - Rodica

Dor de Lână – Atelier de împâslire a lânii

În perioada 2-3 septembrie 2021, la Bisoca (Buzău), Grădina Sticlarilor și VATRA – Tabăra de Studii Tradiționale de la Bisoca, organizează atelierul de împâslire* a lânii „Dor de Lână”.

dor de lână - vatra

Rodica Pătrașcu, psiholog, educator și artist, fascinată de artă și natură, a îndrăgit dintotdeauna să meșterească la ceva. Mutată în inima naturii, în Ținutul Buzăului, a sesizat că se aruncă lână și piei de oaie. A început, astfel, să argăsească* descoperind dorul de atingere a lânii, un material atât de valoros.

Rodica spală lâna la râu, așa cum o făceau femeile odinioară, scarmănă și apoi împâslește, e un proces lung, pe parcursul multor săptămâni.

Creatoarea „Dor de Lână” împâslește o mulțime de obiecte, de la îmbrăcăminte pentru telefon, până la bijuterii, gentuțe sau săpunuri îmbrăcate în lână.

Când și unde are loc „Dor de Lână”

Cursul se desfășoară în perioada 2-3 septembrie la Vatra, localizată în inima unei poieni, la marginea comunei Bisoca, în apropiere de primărie.

dor de lână

Transport, cazare și masă

La locație se poate ajunge cu mașina personală sau cu un microbuz care circulă din Buzău (Autogara XXL) spre Bisoca de luni până vineri de la 15:30.
Cazarea va fi la cort. În zona de camping există duș și toaletă. Contra cost există și posibilitatea de cazare la casă, la o familie din sat. Se asigură două mese/zi – prânz și cină.

Prețul cursului este de 350 lei, iar cei care vor să participe sunt rugați să se inscrie de aici. Confirmarea înscrierii se face prin e-mail sau telefon.

* Mic glosar:
# împâslire – dobândire a unui aspect asemănător pâslei a tricotajelor din lână, a deveni îndesat ca pâsla, a căpăta aspect de pâslă;

# pâsla – material textil nețesut, obținut din fibre netoarse de păr de animale, din fire de lână sau fibre sintetice, prin arderea firelor sau fibrelor cu ajutorul unor procedee speciale – este folosită pentru confecționarea pălăriilor, a unor obiecte de încălțăminte, ca izolant acustic și termic;

# a argăsi – a prelucra pieile şi blanurile pentru a le face trainice, impermeabile, flexibile, a le tăbăci.

Alte evenimente promovate pe ZiRomania.ro.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Date

02 sept. 2021 - 03 sept. 2021

Time

10:00 - 18:00

Cost

350 Lei

Mai mult

Actualizari

Etichete

Buzau

Locatia

Bisoca
Actualizari

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top