Connect with us

Drepturi de Autor pentru Urșii din România

drepturi de autor pentru ursi

Fain

Drepturi de Autor pentru Urșii din România

Drepturi de Autor pentru Urșii din România

Agent Green* și Charley Ottley au făcut un apel inedit pentru construirea unui nou sanctuar al urșilor în România.
Astfel, companii internaționale sunt îndemnate să se alăture campaniei Bear Right prin plata unor drepturi de autor către urși, se arată într-un comunicat de presă al organizației.

În România se află cea mai însemnată populație de urs brun din Europa. Existența acestora este periclitată în special de reducerea habitatelor lor naturale.

Urșii au inspirat multe branduri de bere, balsam de rufe, îmbrăcăminte, dulciuri, sucuri etc.
Prin aceasta campanie, initiatorii îndeamnă brandurile care folosesc imaginea sau cuvântul „urs”, în identitatea lor, să plătească dreptul de autor către urși contribuind astfel la realizarea unui nou sanctuar în România.

Prin fondurile pe care le vom strânge din dreptul de autor pentru urși vrem să le cumpărăm animalelor, care altfel ar fi împușcate, dreptul la viață„, menționează Gabriel Păun, președintele Agent Green.

Pentru realizarea acestei noi rezervații sunt vizate locații din zonele cu cele mai mari populații de urs, precum Vrancea, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, iar costurile totale pentru ca acesta să fie construit și să devină operațional sunt de până la 10.000 euro pentru fiecare urs salvat.

Apropos de mediu, recomandarea noastra este sa utilizati produse bio, de exemplu sacoșe din pânză pentru ca fiecare dintre noi sa ajute un pic un pic mediul.

Încă de când am ajuns pentru prima dată în România, în 2010, am fost fascinat de natura sa și de fauna bogată de aici. Din păcate lucrurile nubear right merg bine pentru populațiile de urs brun, o creatură magnifică, periclitată. În mare parte noi, oamenii, suntem responsabili pentru problemele recente apărute din cauza apariției urșilor în mediul nostru – deoarece suntem atât de ocupați să-l punem la pământ pe al lor. Dacă le distrugem teritoriul, forțăm urșii să se apropie mai mult… și atunci îndrăznim să-i învinovățim tot pe ei. Drept urmare, dreptul la viață este focusul acestei campanii, în care ne adresăm în primul rând celor care poartă ursul în identitatea lor, precum nume sau logo-uri. Plătind dreptul către urs, plătim pentru durabilitatea mediului înconjurător, pentru viitorul nostru„, a declarat Charlie Ottley.


✋ Prea multe vești negative te înconjoară și vrei să simți pulsul poveștilor pozitive, să te inspiri din frumusețea, probabil, neștiută a României?

👉 Vezi ce postăm pe canalul nostru Vești din România bună și lasă-te purtat într-o călătorie unde tradițiile și destinațiile de vis reînvie speranța și bucuria în sufletul tău.

Cum te abonezi:
Accesezi linkul veștilor :).
Apoi butonul "afișați canalul" (dacă ești pe telefon) sau "Folosiți Whatsapp Web" (dacă ești pe laptop).
Click pe "urmăriți", din dreapta sus, și te-ai abonat.

☝️ Ca să primești notificările, clopoțelul trebuie activat 🔕 👉 🔔

O alta rezervație de urși există din 2005 la Zărnești, în cadrul celui mai mare proiect de bunăstare a animalelor din Europa, „Libearty”. Acest proiect a fost lansat de Asociația „Milioane de Prieteni”, iar rezervația dispune de 69 de hectare de pădure de stejar, cu copaci în care urșii să se cațere, piscine în care să se bălăcească, hrană conform dietelor studiate de veterinari și îngrijirea medicală necesară.

Poți să adopți un urs și/sau să urmărești live rezervația de la Zărnești:

Drepturi de autor pentru urși: unul din clipurile campaniei Agent Green susținută de realizatorul britanic, Charley Ottley:

Alte acțiuni ale jurnalistului și regizorului britanic, Charlie Ottley, sunt seriile documentare „Flavours of Romania” și „Wild Carpathia” care promovează România în jurul lumii.

Mic glosar:
* Asociația AGENT GREEN este organizație neguvernamentală și non profit pentru protecția mediului, înființată în 2009 în România.

foto principală: România Liberă


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Sub "Redacția" poate semna orice coleg sau invitat care are plăcerea să scrie, dar își dorește anonimatul.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: "Flavours of Romania", România prin ochii unui britanic

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top