Connect with us

ZiRomânia

David Radu (10 ani) este campionul Uniunii Europene la șah

David Radu

ZiGeniali

David Radu (10 ani) este campionul Uniunii Europene la șah

Foto: newsweek.ro

David Radu (10 ani) este campionul Uniunii Europene la șah

David Radu este campionul Uniunii Europene la șah, la numai 10 ani!

Povestea celui care face ca performanța să fie „o joacă de copii” ne arată că românii se nasc ageri la minte și că ne-ar fi mult mai ușor dacă am aborda problemele zilnice mai relaxați.

David era la grădiniță când, urmă cu patru ani, a mers cu câțiva copii la un club de șah din cartier. A fost singurul care rămas din grup, pentru că ceilalți „nu erau prea cuminți”.

Părinții au fost surprinși de pasiunea pentru șah și la început nici nu au vrut să-l lase să frecventeze acel club, pentru a nu-i aglomera programul. „Copiii trebuie să se joace”, nu-i așa? În cele din urmă, au înțeles că șahul reprezintă pentru fiul lor o modalitate de a se relaxa.

Zeci de medalii și cupe în 4 ani

La Clubul Mihai Marin, Luiza Marin i-a văzut calitățile de șahist și a început să i le cultive în cele două întâlniri săptămânale. David a făcut pasul spre CSM București, unde a întâlnit un antrenor „cu har”, pe Ion Glodeanu. Colaborarea dintre cei doi a continuat și după ce profesorul Glodeanu s-a pensionat, copilul explicând ce îi leagă: „înțeleg ușor de la el, e și glumeț”.

La câteva luni după ce mișca piesele pentru prima oară pe o tablă de șah, David Radu a participat la primul concurs. „Am avut emoții ca orice om”. Acum, nu mai are!

A participat deja și la Campionatul Mondial, la cel European și la cel al Uniunii Europene, pe lângă competițiile interne unde a concurat și la vârsta de 14 sau chiar la seniori!

În numai patru ani, a câștigat zeci de medalii și cupe, dar cea mai importantă victorie a fost cea de la un concurs al Uniunii Europene, desfășurat în Cehia, în luna august.

sah la ue

Foto: csmbucuresti.ro

înapoi1 din 2

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții ZiRomânia, iată câteva idei:
- contribuie la dezvoltarea pozitivului românesc, de aici;
- intră în Comunitate de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea ZiRomania.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Lasă un comentariu util :)

Versiune Beta

Pentru moment, suntem in versiunea beta.
Vezi ce înseamnă asta

Contribuie Și Tu!

Trimite un link, o poză, un material despre România, de aici!

Cele mai noi

Trimite un gând românesc

TOP 5 – Cele mai citite

ZiRomania
To Top