Connect with us

Cristina-Steliana Mihailovici în Top 50 femei inginer din lume

Top 50 femei inginer din lume

De Bine

Cristina-Steliana Mihailovici în Top 50 femei inginer din lume

foto: wes.org.uk

Cristina-Steliana Mihailovici în Top 50 femei inginer din lume

Lectura de 2 minute.

Cristina-Steliana Mihailovici se află, de acum, printre primele 50 de femei inginer din lume, primind trofeul pe 23 iunie 2024 la Londra – Women’s Engineering Society (WES).

Cristina-Steliana Mihailovici în Top 50 femei inginer

foto: inwed.org.uk

Cine este Cristina-Steliana Mihailovici

 

A studiat inginerie maritimă, fiind pasionată de mări și oceane de foarte mică. Astăzi predă la Centrul de Studii Internaționale Universitare John Moores din Liverpool.

Este Doctor în Științe Nautice și Inginerie Maritimă, fiind lector și cercetător și la alte universități prestigioase din lume. Este, în același timp, și scriitoare, încurajând tânăra generație să studieze științele și ingineria prin poezie și povești educaționale.

Cristina este Ambasador STEM (Științe, Tehnologie și Cercetare) în Marea Britanie și, de asemenea, Ambasador în Sustenabilitate.

 

Acest premiu mă onorează și îmi amintește de pasiunea, studiile, munca și dedicația din ultimii 25 de ani, în calitate de lector, inginer maritim, cercetător, scriitor și ambasador pentru sustenabilitate și științe.
Mulțumesc familiei care mă susține mereu necondiționat, tuturor profesorilor de pe tot parcursul meu educațional, precum și tuturor oamenilor, profesioniștilor și organizațiilor care m-au susținut de-a lungul anilor„, Cristina-Steliana Mihailovici.

Ziua Internațională a Femeilor Inginer

 

A 11-a ediție a Zilei Internaționale a Femeilor Inginer, proiect Women’s Engineering Society (WES), a avut loc pe 23 iunie 2024. Rolul acestui eveniment este promovarea activității femeilor inginer din întreaga lume.

wes

foto: inwed.org.uk

Tema din acest an a fost „Dezvoltare prin Inginerie”.

the woman engineer

foto: arhiva wes.org.uk

INWED (International Women in Engineering Day #INWED24) oferă femeilor inginer, din toată lumea, posibilitatea de a-și promova proiectele și rezultatele atunci când acestea sunt prea puțin cunoscute publicului în raport cu efectul activității uimitoare pe care o desfășoară.

Este singura platformă de acest gen și joacă, astfel, un rol vital în încurajarea femeilor / tinerelor să-și înceapă cariera în inginerie.
Felicitări, Cristina!

Așadar, o altă româncă demnă de respectul nostru, al tuturor celor care ne iubim valorile.

O altă poveste frumoasă despre trecut, dar… început: Povestea primei zile de serviciu în România anilor ’60.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Meșteșuguri vechi în forme noi din atelierul lui Cezar Proca

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top