Connect with us

Cristian Bodnar, Global Winner în Computer Science la 21 de ani

Bodnar - David

De Bine

Cristian Bodnar, Global Winner în Computer Science la 21 de ani

Foto: Facebook / Cristian Bodnar

Cristian Bodnar, Global Winner în Computer Science la 21 de ani

Bistrițeanul Cristian Bodnar a câștigat premiul Global Winner în Computer Science, cunoscut drept Junior Nobel Prize, cu proiectul său de program care generează imagini pe baza unor descrieri

„O plajă cu palmieri pe malul unui ocean scăldat în soare”… Dacă introducem acest text în programul creat de Cristian Bodnar, pe ecran ne va apărea exact peisajul pe care ni l-am imaginat.

Este ceva genial, la fel ca românul din Bistrița care a câștigat cu proiectul său de diplomă Global Winner în Computer Science la Undergraduate Awards.

5.000 de lucrări de cercetare, redactate de studenţi de la cele mai bune universităţi din lume, s-au bătut la cele 25 de categorii ale competiţiei, iar juriul a fost format din experţi şi profesori de la Harvard, Cambridge, Yale sau alte universităţi de prestigiu.

Programul creează imaginile din nimic

„Este un program care generează imagini din text. Îi dai o descriere şi încearcă să îţi genereze o imagine care să se potrivească, ca şi cum un om şi-ar imagina aşa ceva. Sunt imagini noi, nu sunt imagini care vin dintr-un set de date.
Când cauţi pe Google găseşti imagini existente. Programul acesta creează imaginile, aproape din nimic”,

a explicat Cristian pentru adevarul.ro.

Timp de 9 luni, el s-a gândit zi și noapte la acest proiect. Ba chiar și-a dus o tablă în camera unde dormea, pentru a-și nota ideile.

Foarte mulţi studenţi nu se aventurează pentru a produce ceva nou, de obicei e o chestie pe care o faci la master sau doctorat. E destul de matematică lucrarea, eu am pornit de la nişte idei abstracte sau teoretice„, a spus tânărul, al cărui proiect poate reprezenta, în opinia cercetătorilor canadieni, baza unui program care să genereze imagini medicale.

Este de menționat că, pentru a avea bani de studii în străinătate, a făcut un internship plătit în Scoția, la Amazon.

Bodnar cand lucra la Improbable

Foto: improbable.io

Se dedică lumilor virtuale

Cristian Bodnar a terminat anul acesta studiile superioare la The University of Manchester, unde a ajuns imediat după finalizarea Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa.

Urmează masteratul axat pe cercetare la Universitatea Cambridge. Între timp, își aduce contribuția la programarea unui sistem de operare care vrea să creeze lumi virtuale.

Succes, Cristi!


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top