Connect with us

ZiRomânia

Cristian Bodnar, Global Winner în Computer Science la 21 de ani

Bodnar - David

ZiGeniali

Cristian Bodnar, Global Winner în Computer Science la 21 de ani

Foto: Facebook / Cristian Bodnar

Cristian Bodnar, Global Winner în Computer Science la 21 de ani

Bistrițeanul Cristian Bodnar a câștigat premiul Global Winner în Computer Science, cunoscut drept Junior Nobel Prize, cu proiectul său de program care generează imagini pe baza unor descrieri

„O plajă cu palmieri pe malul unui ocean scăldat în soare”… Dacă introducem acest text în programul creat de Cristian Bodnar, pe ecran ne va apărea exact peisajul pe care ni l-am imaginat.

Este ceva genial, la fel ca românul din Bistrița care a câștigat cu proiectul său de diplomă Global Winner în Computer Science la Undergraduate Awards.

5.000 de lucrări de cercetare, redactate de studenţi de la cele mai bune universităţi din lume, s-au bătut la cele 25 de categorii ale competiţiei, iar juriul a fost format din experţi şi profesori de la Harvard, Cambridge, Yale sau alte universităţi de prestigiu.

Cristian Bodnar

Foto: Unica.ro

Programul creează imaginile din nimic

„Este un program care generează imagini din text. Îi dai o descriere şi încearcă să îţi genereze o imagine care să se potrivească, ca şi cum un om şi-ar imagina aşa ceva. Sunt imagini noi, nu sunt imagini care vin dintr-un set de date.
Când cauţi pe Google găseşti imagini existente. Programul acesta creează imaginile, aproape din nimic”,

a explicat Cristian pentru adevarul.ro.

Timp de 9 luni, el s-a gândit zi și noapte la acest proiect. Ba chiar și-a dus o tablă în camera unde dormea, pentru a-și nota ideile.

înapoi1 din 2

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții ZiRomânia, iată câteva idei:
- contribuie la dezvoltarea pozitivului românesc, de aici;
- intră în Comunitate de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea ZiRomania.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Lasă un comentariu util :)

Versiune Beta

Pentru moment, suntem in versiunea beta.
Vezi ce înseamnă asta

Contribuie Și Tu!

Trimite un link, o poză, un material despre România, de aici!

Cele mai noi

Trimite un gând românesc

TOP 5 – Cele mai citite

ZiRomania
To Top