Connect with us

Ciugud Smart Village și Aprozarul Virtual

ciugud smart village

Fain

Ciugud Smart Village și Aprozarul Virtual

Ciugud Smart Village și Aprozarul Virtual

În Ciugud, după Smart School (școala inteligentă), iluminare cu energie verde, noul pod peste Mureș (in construcție), o rată a șomajului de doar 0,3% și multe alte proiecte finalizate cu cei 30 de milioane de euro atrași prin fonduri europene, o altă acțiune s-a urnit în 2020: Aprozarul Virtual.

ciugud smart school in - smart village

Cum a început Povestea Aprozarului Virtual?

Simplu, de la îngrijorarea producătorilor din comună.
Aceștia au sesizat Primăria că piețele agro-alimentare s-au închis și se tem pentru producția lor, pentru ce urmează după COVID-19 (COronaVirus Disease), după ieșirea din starea de urgență.

ridichi-de-luna

Producator: Maria Turlica

A urmat o postare pe Facebook, un apel către comunitate, din care cităm:
Ciugud lansează oficial #Aprozar_virtual, o inițiativă menită să sprijine producătorii locali și să ajute consumatorii să găsească on-line produse proaspete, 100% românești.

Pentru început, vă rugăm să ne ajutați să identificăm producătorii locali din zona Ciugud (care au produse și le pot comercializa sau livra în condiții igienico-sanitare bune) și să le promovăm oferta, în contextul în care piețele agro-alimentare sunt închise pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 (coronavirus)„.

In urma avalanșei de informații primite de la producătorii și primarii din zona s-a creat Aprozarul Virtual, o interfață între producători și clienți, concret o platformă online gratuită unde sunt publicate informații și detalii de contact ale producătorilor din județul Alba.

Proiectului, pe partea informatică, i s-a alăturat Rareș Urban de la Acid Art Studio.

Cum se utilizează platforma?

Tot Simplu.
Când vrei să cumperi, intri in aprozar (https://www.aprozarulvirtual.ro/), îți alegi categoria, produsul și ai toți producătorii listați + detalii de contact și locație pe google maps.
Îi poți contacta pentru comandă direct, telefonic sau prin Facebook messenger.

aprozarul virtual 3

 

Așadar,
oricine poate găsi aici: legume și fructe; lactate și brânzeturi; ouă, carne și preparate din carne; produse apicole și chiar flori – direct de la producători din județul Alba care respectă normele igienico-sanitare și măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii coronavirus-ului.
orice producător din județ se poate înscrie gratuit pentru a-și lista produsele.

branzeturi pentru aprozarul virtual din ciugud

Producător: Romoșan Nicolae, Alba

O acțiune căștig-căștig pentru fermierii locali și doritori din toată țara.

Cumpără și tu de la producători locali

Dintotdeauna am considerat că producătorii români trebuie protejați, sprijiniți, încurajați. Și totul pleacă de la noi.
Cum?
De exemplu, cumpărând de la ei, recomandându-i la prietenii noștri, promovându-i pe orice canal media. Ei vor să producă, pentru că asta știu cel mai bine, și să-și vândă producția la prețuri corecte.

lactate daia romana

Producător: Ioana Sonia, Daia Română

Ce este Ciugud Smart Village?

Pentru a afla, îți recomandăm, cel mai bine, să urmărești interviul lui George Buhnici cu primarul comunei, Gheorghe Damian:

Vezi Cine scrie doar pozitiv despre România.

Ca idee, în vara lui 2018 am fost într-o scurtă vizita pe care am povestit-o aici pentru a vedea cu ochii noștri cum se construiește la Ciugud  din toate punctele de vedere și pe termen lung.

Sub "Redacția" poate semna orice coleg sau invitat care are plăcerea să scrie, dar își dorește anonimatul.

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top