Connect with us

Adrian Cherciu, antrenorul care scoate medalii din… burete

Cherciu scoate medalii din... burete

De Bine

Adrian Cherciu, antrenorul care scoate medalii din… burete

Foto: Facebook / Camelia Potec

Adrian Cherciu, antrenorul care scoate medalii din… burete

Nicoleta Angelica Muscalu și Antonia Mihaela Pavel au cucerit medalia de bronz la platformă sincron, în cadrul Campionatelor Mondiale de sărituri în apă pentru juniori de la Kiev

Fetele au fost pregătite de Adrian Cherciu, antrenor care a făcut muncă voluntară și care nu a beneficiat de o bază de pregătire adecvată.

Una dintre performanțele remarcabile ale sportului românesc în anul 2018 a fost cea de la sărituri în apă. Așa cum nota SPORTescu.ro, „Nicoleta Angelica Muscalu și Antonia Mihaela Pavel, sub comanda antrenorului Adrian Cherciu, au realizat practic o minune pentru sportul românesc”.

De ce minune?

Trecând peste faptul că antrenorul Cherciu făcuse muncă voluntară în ultimii șase ani, nefiind plătit de club, trio-ul de la CSȘ Triumf București a cucerit medalia de bronz (prima cucerită de România la un Campionat Mondial de sărituri în apă) deși nu a avut un bazin unde să se antreneze.

Cea mai mare parte a acumulărilor s-a desfășurat pe bureți.

Antrenorul a încercat să minimalizeze acest neajuns:


✋ Prea multe vești negative te înconjoară și vrei să simți pulsul poveștilor pozitive, să te inspiri din frumusețea, probabil, neștiută a României?

👉 Vezi ce postăm pe canalul nostru Vești din România bună și lasă-te purtat într-o călătorie unde tradițiile și destinațiile de vis reînvie speranța și bucuria în sufletul tău.

Cum te abonezi:
Accesezi linkul veștilor :).
Apoi butonul "afișați canalul" (dacă ești pe telefon) sau "Folosiți Whatsapp Web" (dacă ești pe laptop).
Click pe "urmăriți", din dreapta sus, și te-ai abonat.

☝️ Ca să primești notificările, clopoțelul trebuie activat 🔕 👉 🔔

„Cinstit să fiu, pregătirea în sală este cea mai bună. N-ar fi un impediment să putem să scoatem performanță.
Pentru a ajunge să facem anumite sărituri, de talie mondială, olimpică, trebuie să fim foarte buni acrobați. Pentru a fi foarte buni acrobați, trebuie să lucrăm efectiv în sală.

Cam 80 la sută sală, 20 la sută bazin, așa ne-ar trebui nouă la început. Mai târziu, ar fi bine 50 la sută sală, 50 la sută bazin, când ajungi la un anumit nivel de pregătire, de performanță.

În situația aceasta (n.r. – fără bazin în București), planul de pregătire îl fac pe perioade și lucrez efectiv în sală, după care mergem la Bacău și ne antrenăm și cu apă. Acolo reușim să menținem pregătirea 50-50. Normal, când ne apropiem de concursuri, atunci scădem din planul de pregătire pe uscat și urcăm în planul de pregătire la apă
”.

Cherciu - copiii la inot

Foto: parintiinformati.ro

Adrian Cherciu spune că este greu să-i motiveze pe copii să vină la acest sport, dar afirmă că deține totuși o grupă de sportivi promițători pentru România.

Nicoleta Angelica Muscalu și Antonia Mihaela Pavel fac parte din această grupă și se pregătesc deja pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din anul 2020.

David Popovici


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top