Connect with us

ZiRomânia

Adrian Cherciu, antrenorul care scoate medalii din… burete

Cherciu scoate medalii din... burete

ZiSport

Adrian Cherciu, antrenorul care scoate medalii din… burete

Foto: Facebook / Camelia Potec

Adrian Cherciu, antrenorul care scoate medalii din… burete

Nicoleta Angelica Muscalu și Antonia Mihaela Pavel au cucerit medalia de bronz la platformă sincron, în cadrul Campionatelor Mondiale de sărituri în apă pentru juniori de la Kiev

Fetele au fost pregătite de Adrian Cherciu, antrenor care a făcut muncă voluntară și care nu a beneficiat de o bază de pregătire adecvată.

Una dintre performanțele remarcabile ale sportului românesc în anul 2018 a fost cea de la sărituri în apă. Așa cum nota SPORTescu.ro, „Nicoleta Angelica Muscalu și Antonia Mihaela Pavel, sub comanda antrenorului Adrian Cherciu, au realizat practic o minune pentru sportul românesc”.

De ce minune?

Trecând peste faptul că antrenorul Cherciu făcuse muncă voluntară în ultimii șase ani, nefiind plătit de club, trio-ul de la CSȘ Triumf București a cucerit medalia de bronz (prima cucerită de România la un Campionat Mondial de sărituri în apă) deși nu a avut un bazin unde să se antreneze.

Cea mai mare parte a acumulărilor s-a desfășurat pe bureți.

Antrenorul a încercat să minimalizeze acest neajuns:

„Cinstit să fiu, pregătirea în sală este cea mai bună. N-ar fi un impediment să putem să scoatem performanță.
Pentru a ajunge să facem anumite sărituri, de talie mondială, olimpică, trebuie să fim foarte buni acrobați. Pentru a fi foarte buni acrobați, trebuie să lucrăm efectiv în sală.

Cam 80 la sută sală, 20 la sută bazin, așa ne-ar trebui nouă la început. Mai târziu, ar fi bine 50 la sută sală, 50 la sută bazin, când ajungi la un anumit nivel de pregătire, de performanță.

În situația aceasta (n.r. – fără bazin în București), planul de pregătire îl fac pe perioade și lucrez efectiv în sală, după care mergem la Bacău și ne antrenăm și cu apă. Acolo reușim să menținem pregătirea 50-50. Normal, când ne apropiem de concursuri, atunci scădem din planul de pregătire pe uscat și urcăm în planul de pregătire la apă
”.

înapoi1 din 2

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții ZiRomânia, iată câteva idei:
- contribuie la dezvoltarea pozitivului românesc, de aici;
- intră în Comunitate de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea ZiRomania.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Lasă un comentariu util :)

Versiune Beta

Pentru moment, suntem in versiunea beta.
Vezi ce înseamnă asta

Contribuie Și Tu!

Trimite un link, o poză, un material despre România, de aici!

Cele mai noi

Trimite un gând românesc

TOP 5 – Cele mai citite

ZiRomania
To Top