Connect with us

Casa străbunicilor transformată in Centru de Meșteșuguri

Centru de Meșteșuguri

Știrile din România bună

Casa străbunicilor transformată in Centru de Meșteșuguri

Casa străbunicilor transformată in Centru de Meșteșuguri

Ce poți face astăzi pentru satul în care ți-ai petrecut vacanțele din copilărie, când atracția pentru meșteșuguri ți-a fost inspirată de străbunici și când vezi că nu mai există persoane care să perpetueze tradiția?
Transformi casa străbunicilor într-un Centru de Meșteșuguri.

Așa s-a gândit Beatrice Dobrescu care a demarat lucrările de renovare a casei și speră ca anul viitor să fie gata.

Aici se țesea la război și „adeseori am ajutat-o pe bunica să-l instaleze și să-și întindă ițele. Mă fascina această activitate și minunile care ieșeau din mâinile ei și ale bunicii, care și ea țesea„, spune Beatrice.

Locația este dedicată femeilor tinere din comunitate, dar și celor din afara satului, care vor avea șansa să ducă mai departe tradiția locală pentru țesut, tricotat și croșetat.

Bugetul pentru reabilitarea casei și dotarea viitorului Centru de Meșteșuguri, din satul Armeni, comuna Loamneș, Sibiu depășește 150.000 de lei.

Dorim să realizăm workshop-uri de weekend la care poate participa orice femeie care duce în suflet nostalgia momentelor minunate alături de bunici cu mâini de aur, dar și tinere care doresc să învețe să țeasă și să ducă mai departe o tradiție care este pe cale de dispariție„, transmite Beatrice Dobrescu pentru turnulsfatului.ro.

România:  Colecția etnografică din muzeul Pavel Diaconu (video)

Noi îi dorim succes din toată inima și pentru că vorbim de tradiție, îți recomand să afli Cum se făcea untul prin batere în bădău.

Cheie: satul românesc

---------------------------
Știi un eveniment 100% românesc sau organizezi unul?

Adaugă-l Acum
Și noi promitem să-l promovăm cu grijă 🙂
---------------------------

Din 2004 lansez proiecte online. Unele premiate, altele fără succes. Prin ZiRomania.ro vreau să promovăm România pozitivă mai puțin cunoscută, cea din mediul rural, cea care produce valoare direct din natură. Am încredere în România. Telefon/whatsapp: 0726 364 579; e-mail: email[at]editecsan.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Top 5 citite – ultimul an

RoLetter Info


Prin abonarea la RoLetter sunt de acord cu Politica de Confidentialitate a website-ului.

Advertisement
To Top