Connect with us

Casa străbunicilor transformată in Centru de Meșteșuguri

Centru de Meșteșuguri

Istorie & Tradițional

Casa străbunicilor transformată in Centru de Meșteșuguri

Casa străbunicilor transformată in Centru de Meșteșuguri

Ce poți face astăzi pentru satul în care ți-ai petrecut vacanțele din copilărie, când atracția pentru meșteșuguri ți-a fost inspirată de străbunici și când vezi că nu mai există persoane care să perpetueze tradiția?
Transformi casa străbunicilor într-un Centru de Meșteșuguri.

Așa s-a gândit Beatrice Dobrescu care a demarat lucrările de renovare a casei și speră ca anul viitor să fie gata.

Aici se țesea la război și „adeseori am ajutat-o pe bunica să-l instaleze și să-și întindă ițele. Mă fascina această activitate și minunile care ieșeau din mâinile ei și ale bunicii, care și ea țesea„, spune Beatrice.

Locația este dedicată femeilor tinere din comunitate, dar și celor din afara satului, care vor avea șansa să ducă mai departe tradiția locală pentru țesut, tricotat și croșetat.


✋ Prea multe vești negative te înconjoară și vrei să simți pulsul poveștilor pozitive, să te inspiri din frumusețea, probabil, neștiută a României?

👉 Vezi ce postăm pe canalul nostru Vești din România bună și lasă-te purtat într-o călătorie unde tradițiile și destinațiile de vis reînvie speranța și bucuria în sufletul tău.

Cum te abonezi:
Accesezi linkul veștilor :).
Apoi butonul "afișați canalul" (dacă ești pe telefon) sau "Folosiți Whatsapp Web" (dacă ești pe laptop).
Click pe "urmăriți", din dreapta sus, și te-ai abonat.

☝️ Ca să primești notificările, clopoțelul trebuie activat 🔕 👉 🔔

Bugetul pentru reabilitarea casei și dotarea viitorului Centru de Meșteșuguri, din satul Armeni, comuna Loamneș, Sibiu depășește 150.000 de lei.

Dorim să realizăm workshop-uri de weekend la care poate participa orice femeie care duce în suflet nostalgia momentelor minunate alături de bunici cu mâini de aur, dar și tinere care doresc să învețe să țeasă și să ducă mai departe o tradiție care este pe cale de dispariție„, transmite Beatrice Dobrescu pentru turnulsfatului.ro.

Noi îi dorim succes din toată inima și pentru că vorbim de tradiție, îți recomand să afli Cum se făcea untul prin batere în bădău.

Cheie: satul românesc


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Din 2004 lansez proiecte online. Unele recunoscute, altele cu viață scurtă. Prin ZiRomania.ro vreau să promovăm România pozitivă și mai puțin cunoscută, în special pe cea din mediul rural, cea care produce valoare direct din natură. Din punctul meu de vedere este șansa care poate așeza România un pic mai demnă.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Casă tradițională românească din Fundata, Casa Pelinica

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top