Ce poți face astăzi pentru satul în care ți-ai petrecut vacanțele din copilărie, când atracția pentru meșteșuguri ți-a fost inspirată de străbunici și când vezi că nu mai există persoane care să perpetueze tradiția?
Transformi casa străbunicilor într-un Centru de Meșteșuguri.
Așa s-a gândit Beatrice Dobrescu care a demarat lucrările de renovare a casei și speră ca anul viitor să fie gata.
Aici se țesea la război și „adeseori am ajutat-o pe bunica să-l instaleze și să-și întindă ițele. Mă fascina această activitate și minunile care ieșeau din mâinile ei și ale bunicii, care și ea țesea„, spune Beatrice.
Locația este dedicată femeilor tinere din comunitate, dar și celor din afara satului, care vor avea șansa să ducă mai departe tradiția locală pentru țesut, tricotat și croșetat.
Bugetul pentru reabilitarea casei și dotarea viitorului Centru de Meșteșuguri, din satul Armeni, comuna Loamneș, Sibiu depășește 150.000 de lei.
„Dorim să realizăm workshop-uri de weekend la care poate participa orice femeie care duce în suflet nostalgia momentelor minunate alături de bunici cu mâini de aur, dar și tinere care doresc să învețe să țeasă și să ducă mai departe o tradiție care este pe cale de dispariție„, transmite Beatrice Dobrescu pentru turnulsfatului.ro.
Noi îi dorim succes din toată inima și pentru că vorbim de tradiție, îți recomand să afli Cum se făcea untul prin batere în bădău.
Cheie: satul românesc
Pingback: Casă tradițională românească din Fundata, Casa Pelinica