Connect with us

Câmpina, adolescenții și identitatea locală

bobocii liceului energetic campina

Istorie & Tradițional

Câmpina, adolescenții și identitatea locală

Câmpina, adolescenții și identitatea locală

Vineri, 9 septembrie, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene, Centrul Național De Informare Și Promovare Turistică Câmpina și Colegiul Tehnic Energetic din Câmpina au organizat, cu una dintre clasele de boboci, o prezentare a bijuteriei istorico-arhitecturale pe care Colegiul o deține – clădirea Școlii Germane, construită la începutul secolului XX, în anii de aur ai Câmpinei cosmopolite.

Clădirea Școlii Germane este una dintre rarele clădiri câmpinene ce aparțin curentului arhitectural istorist de inspirație romantică germană, la modă în anii de glorie ai Vechiului Regat. Conservată destul de bine până la noi, ar putea ajunge o adevărată atracție prin proiecte inteligente de punere în valoare.

Acest obiectiv aparține unei liste foarte lungi de imobile câmpinene care nu sunt protejate de Legea Monumentelor Istorice, datorită scăpărilor specialiștilor, dar pe care comunitatea le poate prețui, pentru a lăsa urmașilor un oraș frumos, cu mare potențial turistic de pe Valea Prahovei.


✋ Prea multe vești negative te înconjoară și vrei să simți pulsul poveștilor pozitive, să te inspiri din frumusețea, probabil, neștiută a României?

👉 Vezi ce postăm pe canalul nostru Vești din România bună și lasă-te purtat într-o călătorie unde tradițiile și destinațiile de vis reînvie speranța și bucuria în sufletul tău.

Cum te abonezi:
Accesezi linkul veștilor :).
Apoi butonul "afișați canalul" (dacă ești pe telefon) sau "Folosiți Whatsapp Web" (dacă ești pe laptop).
Click pe "urmăriți", din dreapta sus, și te-ai abonat.

☝️ Ca să primești notificările, clopoțelul trebuie activat 🔕 👉 🔔

clădirea școlii germane din Câmpina 2

Elevii au aflat povestea fascinantă a comunității germane din oraș, văzând cu ochii lor moștenirea lăsată de aceasta. Sper că i-am făcut puțin să se simtă mândri că sunt câmpineni și le-am trezit interesul pentru valorile acestor locuri.

Evenimentul a avut loc la inițiativa doamnei profesor Raluca Lăcătuș și am avut plăcerea să-i călăuzesc personal pe adolescenți în scurta călătorie în timp.

Centrul Național De Informare Și Promovare Turistică Câmpina ramâne deschis la orice invitații similare ale școlilor din Câmpina, pentru că elevii au nevoie de astfel de lecții pe viu, care să-i ajute să prețuiască frumosul, valorile și identitatea locală.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Bătrâna, dar tânăra Câmpina a împlinit 520 de ani

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top