Connect with us

Bianca Roșca (13 ani) este printre cei mai inteligenți oameni de pe planetă!

Bianca Rosca

De Bine

Bianca Roșca (13 ani) este printre cei mai inteligenți oameni de pe planetă!

Foto: Facebook / Bianca Mayer Roșca

Bianca Roșca (13 ani) este printre cei mai inteligenți oameni de pe planetă!

Bianca Roșca (13 ani) are un coeficient de inteligență peste 130, fiind selectată în grupul celor mai inteligenți oameni de pe planetă, „Mensa”! În 2018, ea a luat parte la un proiect unic, în care erau acceptați doar tineri de la liceu

La numai 12 ani, olimpica din Galați, elevă în clasa a VII-a a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, a fost admisă în organizația internațională apolitică a oamenilor cu un IQ mult peste medie, care a fost fondată în 1946 și care reunește peste 100.000 de membri din 50 de țări, fără diferențieri sociale, religioase, rasiale sau de altă natură.

Nu mi s-a părut grea testarea”, a spus Bianca.

Ce îi place

Până acum, Bianca Mayer Roșca a câștigat olimpiadele județene de Matematică și Lingvistică, fiind medaliată cu bronz la Olimpiada Națională de Matematică.
După cum ne putem da seama, este pasionată de matematică. Ea spune că mai mult de algebră decât de geometrie.

De asemenea, lingvistica este printre materiile favorite, pentru că o provoacă intelectual. Așa cum a scris horoscopulzilei.net, cel mai mult îi place limba germană, obținând locul doi la olimpiada județeană în anul 2016.

Bianca

Foto: Instagram / Bianca Roșca

Ce își dorește Bianca Roșca

Poate că învățământul românesc ar progresa dacă factorii de decizie s-ar întâlni cu astfel de elevi, ar asculta ce își doresc ei din partea școlii și ar implementa ideile lor.

De exemplu, Bianca Roșca își dorește ca la ore să existe o mai mare interacțiune între elevi și profesori, pentru ca tinerii să înțeleagă mai bine materiile care se predau și pentru a le îndrăgi.

În plan personal, potrivit sursei citate, Bianca vrea să urmeze o profesie care să îi permită să călătorească. SUA și Marea Britanie sunt țările favorite pentru realizarea studiilor superioare, după ce a promovat examenul Cambridge.

Tot auzim că în România nu sunt apreciate valorile. Nu este chiar așa. De exemplu, eleva de gimnaziu de la „Vasile Alecsandri” a fost acceptată în proiectul național GalMUN, dedicat exclusiv liceenilor. GalMUN formează tinerii pentru a comunica mai eficient, a lucra în echipă și a face față condițiilor de stres.

Fiecare participant joacă rolul unui diplomat al unei țări și susține poziția țării „sale” în problemele luate în discuție.

Avem încredere că, atunci când vor crește, majoritatea acestor tineri exemplari va reprezenta România.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Georgiana Epure (23 de ani) a primit bursă de merit de la Bill Gates

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top