Connect with us

Avram Iancu: „Asta trebuie să facem, să zicem România!” [video]

Interviu: ZiRomania.ro, disponibil pe canalul propriu Youtube

Avram Iancu: „Asta trebuie să facem, să zicem România!” [video]

Avram Iancu a înotat 680 de kilometri în Marea Neagră. de la Sulina, până la Istanbul, ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre mândria de a fi român și despre cea mai dificilă încercare de până acum

Avram Iancu este un sportiv în toate sensurile. A făcut Karate Kyokushin, triatlon, ciclism montan, alergare montană și acum înot. Înoată cât alții în șapte vieti :). De la zece ani.

Ți-ai stabilit următorul obiectiv?

Aș fi ipocrit să spun că nu mă gândesc la viitor. Până când să trăim acel viitor, trăim prezentul care în momentul de față este unul excelent, trebuie să mă bucur și să ne bucurăm împreună de ceea ce s-a realizat cu foarte multă greutate și cu implicarea foarte multor oameni care m-au ajutat, după aceea să ne gândim la viitor.

Avram Iancu

Tot ceea ce fac nu programez pe un an, doi, trei înainte, eu sunt inspirat de ceea ce se întâmplă în jurul meu, de anumite lucruri care mă ating, de cărțile pe care le citesc, de oamenii cu care mă întâlnesc, de exemplu ZiRomânia, foarte interesant.

Asta trebuie să facem: să zicem România! Și trebuie să exclamăm: Asta e România!, nu să spunem resemnați: asta e România… Mesajul pe care eu vreau să îl transmit acesta este.

Avram Iancu, dintre experiențe la care ții cel mai mult?

Este vorba despre traversarea Canalului Mânecii, a fost încercarea și zbaterea vieții mele. Am trecut de la un nivel la alt nivel.

Pur și simplu s-a întâmplat ceva frumos în viața mea. Am realizat că pur și simplu pot să fac eu ceva frumos pentru România, nu să aștept ca România să facă ceva pentru mine. Am simțit că pot să fac lucrul acesta.

avram

Foto: arhiva personala Avram

Am avut 3 eșecuri și din a 4-a încercare am reușit. Am simțit că ce fac are un efect deosebit. Primul mesaj l-am primit din partea unui român: mă simt mândru că sunt român prin ceea ce faci, a fost un lucru extraordinar în momentul în care eu am eșuat, atunci am simțit cât de mult contează ceaa ce faci.

Până la sfârșitul anului cred că termin cartea căreia i-am dat un titlu simbolic „Schimbarea ești tu”, are menirea să responsabilizeze pe fiecare persoană în parte.

Care a fost cel mai greu moment?

Cel mai greu moment a fost la a patra încercare, când a trebuit să fac rost de bani. Era vorba de 8000 de lire și a trebuit să găsesc parteneri care să mai aibă încredere în mine după 3 eșecuri. Să mai ai tăria să apelezi la eventuali parteneri…

Dincolo de cele 18 ore din canalul mânecii a fost încercarea de a găsi parteneri. Aveam deja o dublă responsabilitate: față de mine și față de sutele de mesaje de încurajare pe care le primeam atunci. Simțeam această responsabilitate și față de compatrioții mei.

Doream să îi fac să se simtă mândri că sunt români. Marea mea satisfacție a fost că presa din Anglia a relatat că în premieră națională un român atacă înot Canalul Mânecii. Ca să poți să realizezi această performanță, trebuie să fii înzestrat de la Dumnezeu cu putere fizică și mentală și, dincolo de asta, trebuie să muncești foarte mult.

Noi avem o vorbă în popor: trebuie foarte mult talent, dar și foarte multă transpirație, nu se poate una fără cealaltă. Foarte foarte multe antrenamente, ore în diverse condiții care să reproducă condițiile, în râuri foarte reci, de 9-10 grade, am înotat pe Mureș 10 kilometri. Am fost de 3-4 ori la mare și am făcut antrenament la mare.

Ce ar trebui să redescopere românii, Avram Iancu?

Eu cred că trebuie să redescoperim valoarea identității noastre naționale, ființa identității naționale care este milenară. Anul acesta sărbătorim 100 de ani de istorie modernă, de Românie modernă, dar noi suntem aici de mii de ani.

avram iancu conferinta de presa

Foto: ZiRomania.ro

Ar trebui să fim mândri și cred că cel mai important lucru pe care românii ar trebui să îl realizeze anul acesta este consensul.

Despre Avram Iancu, mai multe afli de pe IancuAvram.ro.

Trebuie să menționăm acum măcar câțiva dintre membri staff-ului care a dus la bun sfârșit această aventură: Călin Ene, Lucian Ionescu, Adrian Zapis, Viorel Adi Dăianu, Ulise Galu – caiaciști, iar pe uscat i-au fost de un real sprijin Vanea Aniko Emese și Elvir Aslan.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

  • avram
  • avram iancu conferinta de presa
  • avram
  • avram iancu conferinta de presa

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top