Connect with us

ZiRomânia

Avram Iancu: „Asta trebuie să facem, să zicem România!” [video]

Interviu: ZiRomania.ro, disponibil pe canalul propriu Youtube

Avram Iancu: „Asta trebuie să facem, să zicem România!” [video]

Avram Iancu a înotat 680 de kilometri în Marea Neagră. de la Sulina, până la Istanbul, ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre mândria de a fi român și despre cea mai dificilă încercare de până acum

Avram Iancu este un sportiv în toate sensurile. A făcut Karate Kyokushin, triatlon, ciclism montan, alergare montană și acum înot. Înoată cât alții în șapte vieti :). De la zece ani.

Ți-ai stabilit următorul obiectiv?

Aș fi ipocrit să spun că nu mă gândesc la viitor. Până când să trăim acel viitor, trăim prezentul care în momentul de față este unul excelent, trebuie să mă bucur și să ne bucurăm împreună de ceea ce s-a realizat cu foarte multă greutate și cu implicarea foarte multor oameni care m-au ajutat, după aceea să ne gândim la viitor.

avram iancu sulina - istanbul

Foto: Facebook / Avram Iancu

Tot ceea ce fac nu programez pe un an, doi, trei înainte, eu sunt inspirat de ceea ce se întâmplă în jurul meu, de anumite lucruri care mă ating, de cărțile pe care le citesc, de oamenii cu care mă întâlnesc, de exemplu ZiRomânia, foarte interesant.

Asta trebuie să facem: să zicem România! Și trebuie să exclamăm: Asta e România!, nu să spunem resemnați: asta e România… Mesajul pe care eu vreau să îl transmit acesta este.

Avram Iancu, dintre experiențe la care ții cel mai mult?

Este vorba despre traversarea Canalului Mânecii, a fost încercarea și zbaterea vieții mele. Am trecut de la un nivel la alt nivel.

Pur și simplu s-a întâmplat ceva frumos în viața mea. Am realizat că pur și simplu pot să fac eu ceva frumos pentru România, nu să aștept ca România să facă ceva pentru mine. Am simțit că pot să fac lucrul acesta.

avram

Foto: arhiva personala Avram

Am avut 3 eșecuri și din a 4-a încercare am reușit. Am simțit că ce fac are un efect deosebit. Primul mesaj l-am primit din partea unui român: mă simt mândru că sunt român prin ceea ce faci, a fost un lucru extraordinar în momentul în care eu am eșuat, atunci am simțit cât de mult contează ceaa ce faci.

Până la sfârșitul anului cred că termin cartea căreia i-am dat un titlu simbolic „Schimbarea ești tu”, are menirea să responsabilizeze pe fiecare persoană în parte.

înapoi1 din 2

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții ZiRomânia, iată câteva idei:
- contribuie la dezvoltarea pozitivului românesc, de aici;
- intră în Comunitate de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea ZiRomania.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

  • avram iancu sulina - istanbul
  • avram
  • avram iancu conferinta de presa
  • avram iancu sulina - istanbul
  • avram
  • avram iancu conferinta de presa

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Lasă un comentariu util :)

Versiune Beta

Pentru moment, suntem in versiunea beta.
Vezi ce înseamnă asta

Contribuie Și Tu!

Trimite un link, o poză, un material despre România, de aici!

Cele mai noi

Trimite un gând românesc

TOP 5 – Cele mai citite

ZiRomania
To Top