Connect with us

Alex Tatomir, cel mai medaliat elev la informatică din Brăila

alex tatomir

De Bine

Alex Tatomir, cel mai medaliat elev la informatică din Brăila

Alex Tatomir, cel mai medaliat elev la informatică din Brăila

Alex Tatomir este cel mai medaliat elev la informatică din Brăila, cea mai recentă performanță fiind medalia de argint la Olimpiada Internațională de Informatică din Japonia.

Organizată la începutul toamnei, olimpiada a reunit 335 de concurenţi din 87 de ţări, cei mai buni elevi informaticieni din lume. Alex a încheiat concursul pe locul 34, având cea mai bună clasare dintre olimpicii români.

Şi ceilalţi membri ai lotului României, Costin Andrei Oncescu, Ştefan Constantin Buliga şi Tiberiu Muşat, au făcut un concurs excelent, cei patru aducând României trei medalii de argint şi una de bronz.

Medalia de argint obținută de Alex Tatomir vine la scurt timp după medalia de aur cucerită la Olimpiada de Informatică a Ţărilor din Europa Centrală, din Polonia (august 2018), acolo unde brăileanul avut cel de-al treilea punctaj din competiţie.

Un palmares impresionant

Potrivit ziarului „Obiectiv Vocea Brăilei”, Alex îşi păstrează titlul de cel mai medaliat elev din Brăila la această disciplină: prima medalie a câştigat-o în clasa a VII-a, atunci când a luat bronz la Olimpiada Naţională de Informatică.

Un an mai târziu, în clasa a VIII-a, Alex a câştigat o nouă medalie de bronz la naţională şi s-a calificat şi la Balcaniada de Juniori (Belgrad, Serbia), de unde s-a întors cu o medalie de argint.


✋ Prea multe vești negative te înconjoară și vrei să simți pulsul poveștilor pozitive, să te inspiri din frumusețea, probabil, neștiută a României?

👉 Vezi ce postăm pe canalul nostru Vești din România bună și lasă-te purtat într-o călătorie unde tradițiile și destinațiile de vis reînvie speranța și bucuria în sufletul tău.

Cum te abonezi:
Accesezi linkul veștilor :).
Apoi butonul "afișați canalul" (dacă ești pe telefon) sau "Folosiți Whatsapp Web" (dacă ești pe laptop).
Click pe "urmăriți", din dreapta sus, și te-ai abonat.

☝️ Ca să primești notificările, clopoțelul trebuie activat 🔕 👉 🔔

Performanţele au continuat şi pe parcursul liceului. În clasa a IX-a, a obţinut prima medalie de aur la olimpiada naţională. În clasa a X-a, olimpicul de la “Bălcescu” a adăugat în palmares alte trei medalii: argint la naţională, argint la Concursul Internaţional “Romanian Master of Informatics” şi bronz la Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală (Piatra Neamţ, România).

Foto: obiectivbr.ro

În clasa a XI-a, tânărul câştigând medalii de aur la “Romanian Master of Informatics”, Concursul Internaţional de Informatică “Info(1) Cup”, Olimpiada Naţională de Informatică şi la Balcaniadă (Chişinău, Republica Moldova).

În clasa a XII-a, reuşitele au fost următoarele: aur la “Romanian Master of Informatics”, aur la Turneul Internaţional de Informatică de la Schumen (Bulgaria) şi un aur la olimpiada naţională.
La toate acestea se adaugă alte zeci de premii obţinute la concursuri judeţene şi naţionale de profil.

Cât timp există tineri precum Alex Tatomir, avem motive să fim optimiști în viitorul României.


Dacă ți-a plăcut, rămâi aproape de poveștile noastre prin e-mail sau Google News.

Ne găsești și căutând ZiRomania pe Google.

Din anul II al facultății de ziaristică până astăzi am trecut pe la "Gazeta Sporturilor", "Gardianul", Comisia de Istorie și Statistică a FRF, contribuind la scrierea "Istoriei fotbalului românesc", a "Cartei albe a fotbalului românesc". Am mai colaborat și cu FC Juventus București, ca ofițer de presă și director de relații internaționale. Azi sunt PR la Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și redactor-șef al ziarului Piazza Romana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top